- Reklama -
VMI prašoma ištirti Operos ir baleto teatro vadovo bei jo šeimos narių pajamas. KK nuotr.
VMI prašoma ištirti Operos ir baleto teatro vadovo bei jo šeimos narių turtą ir pajamas. KK nuotr.

Seimo nariai Gabrielius Landsbergis, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Vytautas Juozapaitis, Vytautas Kernagis, Monika Navickienė ir Ingrida Šimonytė kreipėsi į Valstybinės mokesčių inspekcijos laikinąjį vadovą Artūrą Klerauską dėl Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Gintauto Kėvišo ir jo šeimos narių turto ir pajamų pagrįstumo patikrinimo, kilus abejonėms dėl G. Kėvišo veiklos skaidrumo ir galimo piktnaudžiavimo užimamomis pareigomis.
Seimo nariai taip pat kreipėsi ir į kultūros ministrę Liana Ruokytę-Jonsson dėl generalinio direktoriaus galimų korupcinių veiksmų klausdami, kiek ilgai dar bus toleruojamas LNOBT G. Kėvišo piktnaudžiavimas tarnyba, akivaizdus interesų konfliktas bei galimas neskaidrumas ir korupciniai ryšiai jo veikloje. Taip pat klausiama, ar ministrė vengs politinės atsakomybės ir toliau nesiryš nušalinti G. Kėvišo nuo einamų pareigų, taip diskredituodama visą šalies kultūros lauką ir pakirsdama Lietuvos visuomenės pasitikėjimą valdžia.
Primename, jog Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pateikusios nepalankias išvadas dėl generalinio direktoriaus veiklos. Abiejose išvadose atskleidžiamas galimas LNOBT vadovo šeimos narių įmonės protegavimas, supainioti viešieji ir privatieji interesai, taip sudarant prielaidas korupcijai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!