- Reklama -
Pasak E. Lementausko, Belgijos pavyzdys yra dar vienas argumentas, verčiantis rimtai svarstyti, ar Lietuvai reikia naujos atominės elektrinės.

Dėl įtariamų techninių problemų Belgija laikinai uždarė vieną iš septynių savo branduolinių reaktorių. Iki 2025-ųjų Belgija, kur branduolinė energija šiuo metu sudaro maždaug 50 proc. šalies energetikos, planuoja visiškai atsisakyti šios rūšies energijos.

Parlamentaro Evaldo Lementausko teigimu, premjeras A. Kubilius ir energetikos ministras A. Sekmokas turėtų įvertinti šią informaciją ir skubiai pasiųsti savo energetikos ekspertus į Belgiją, kurie išsiaiškintų priežastis, lėmusias Belgijos apsisprendimą atsisakyti branduolinės energetikos.

„Belgija, turinti tris kartus daugiau gyventojų nei Lietuva, taigi ir elektros energijos suvartojanti, atitinkamai, gerokai daugiau, atsisako atominės energetikos ir planuoja uždaryti visus jau veikiančius reaktorius. Tuo tarpu Lietuva, dar neuždariusi vienos atominės elektrinės, jau ketina statyti naują. Manau, kad prieš priimant galutinius sprendimus dėl naujojo reaktoriaus statybų, lietuviams nepakenktų pasikonsultuoti su belgais ir išgirsti jų argumentus, kodėl tokia ekonomiškai stipri ir išsivysčiusi šalis nusprendė atsisakyti atominės energetikos “, – sako E. Lementauskas.

Seimo nario įsitikinimu, ateityje norint sukti atominės energetikos keliu, nepakanka kalbėti vien tik apie energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, ką šiandien daro valdančioji dauguma. Būtina įvertinti realų ekonominį naudingumą ir ypač didelį dėmesį skirti tokios energetikos saugumo klausimams.

Pasak E. Lementausko, Belgijos pavyzdys yra dar vienas argumentas, verčiantis rimtai svarstyti, ar Lietuvai reikia naujos atominės elektrinės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!