- Reklama -
Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
Partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.

Seimo frakcijai „Tvarka ir teisingumas“ pakvietus Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį paaiškinti dėl artimiausiu metu planuojamo visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio įvedimo motyvus ir argumentus, Finansų ministerija suskubo neigti, kad siekiama įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį.
„Vyriausybės parengtoje Seimo rudens sesijos darbų programoje jau spalio mėnesį planuojama svarstyti įstatymų projektus, kuriuose numatytas visuotinis 0,5 proc. nekilnojamojo turto mokestis. Taip pat planuojama padidinti fiziniams asmenims priklausančio apmokestinamo nekomercinės paskirties turto apmokestinimą, numatoma panaikinti sektorines nekilnojamojo turto mokesčio lengvatas“, – teigiama frakcijos išplatintame pranešime spaudai.
„Nesuprantu, kodėl dabar, kai mokesčiai valstybėje yra puikiai surenkami, kai valstybės biudžetas yra perteklinis, o iš kitos pusės, nepaliaujamai kyla būtiniausių prekių kainos ir nepaliaujamai didinama finansinė našta eiliniams vartotojams, kodėl dabar reikia dar labiau didinti mokestinį spaudimą Lietuvos gyventojams. Žiūrint į augančią  ekonomiką kyla klausimas, ar jau dabar gyventojai yra pajėgūs mokėti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį?“ – stebisi partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.
„Atsakant į Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimą dėl visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio, norime patvirtinti, kad tokie siūlymai nėra teikiami. Pabrėžiame, kad Finansų ministerija nesiūlo visuotinio nekilnojamojo turto mokesčio įvedimo“, – Finansų ministerijos išplatintame pranešime spaudai cituojama ministro patarėja Raminta Stanaitytė-Česnulienė.
Pasak Finansų ministerijos pranešimo spaudai, siūlomi mokestiniai pakeitimai prabangiam NT :
– bendros nekilnojamojo turto vertės iki 220 tūkstančių eurų ir toliau neapmokestinti;
– esamą 0,5 procento tarifą taikyti bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 220 000 eurų dydį, tačiau neviršijančiai 300 000 eurų;
– 1 procento mokesčio tarifą taikyti bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 300 000 eurų dydį, tačiau neviršijančiai 500 000 eurų;
– 2 procentų mokesčio tarifą taikyti bendros nekilnojamojo turto vertės daliai, viršijančiai 500 000 eurų dydį.

NT lentele

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!