- Reklama -
Finansų ministras Vilius Šapoka. KK nuotr.
Finansų ministras Vilius Šapoka. KK nuotr.

Finansų ministras Vilius Šapoka šiandien „Finansų rinkų forume 2017“ pristatė Lietuvos žingsnius siekiant didinti šalies kapitalo rinkos efektyvumą. Savo pranešimą ministras pradėjo nuo Vokietijoje surasto Vasario 16-osios akto ir jį pasirašiusių signatarų temos. „Šie žmonės tikėjo tuo, ko siekė ir 1918 metais, kai Lietuva paskelbė nepriklausomybę. Broliai Wrightai tikėjo ir veikė drauge, kad jų lėktuvas pakiltų ir skristų. Tačiau tikėjimas be plano – tik svajonė“, – sakė ministras ir pakvietė visus diskutuoti dėl konkrečių pasiūlymų, kurie leistų efektyviau išnaudoti finansų rinką ekonomikos augimui.

Vilius Šapoka akcentavo, kad veikdami drauge galime suteikti teigiamą postūmį ekonomikai, valstybės klestėjimui. Ministras paragino pakeisti negatyvų požiūrį į mūsų šalies produktyvumą ir galimybes. Jo teigimu, turime didžiulį potencialą, kuris nėra išnaudotas ir  finansų rinkos augimas gali tas galimybės atskleisti.

 „Visos valstybės svajoja apie AAA skolinimosi reitingą. Aš svajoju apie 4 „A“. Apie tai, kad mūsų ekonomika būtų grįsta aukštuoju mokslu, aukštosiomis technologijomis, aukštąja pridėtine verte ir žymiai aukštesniu valstybės investicijų efektyvumu. Ir finansų rinka čia mums gali padėti. Tam, kad tai neliktų tik svajonė – esame parengę detalų planą, kokį galėtume padaryti postūmį finansų rinkai, kuri neatsiejama nuo ekonomikos augimo. Tai duotų teigiamą pokytį, mūsų ūkio transformacijai, inovacijomis, pačiai valstybei“, – komentavo V. Šapoka.

Finansų ministerija numato peržiūrėti rizikos kapitalo ir kitų alternatyvių finansavimo šaltinių reguliavimą ir efektyviau išnaudoti finansų technologijų (FinTech) galimybes, sukurti daugiau finansinių instrumentų, kurie leistų pritraukti vietinių ir užsienio investuotojų lėšas verslo finansavimui ir efektyvioms valstybės investicijoms.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!