- Reklama -
'Fronto' partijos pirmininkas A.Paleckis piktinosi jėgos panaudojimu prieš žmones. Viena kulka pataikė ir į A.Paleckio pavaduotoją A.Čebatariūną (dešinėje)

2009-ųjų sausio 16 d. mitinge prie Seimo Vilniuje policija ir specialiųjų pajėgų pareigūnai panaudojo jėgą ir smurtą prieš taikaus mitingo dalyvius. Dauguma jų – vyresnio amžiaus žmonės. Daugelis jų patyrė psichologines ir fizines traumas. Du „FRONTO“ partijos nariai buvo sužeisti.

Lietuvos Respublikos Ministras pirmininkas savo pasisakyme per televiziją apkaltino „FRONTO“ partiją šių riaušių organizavimu. Atsakydamas į tai „FRONTO“ partijos prezidiumas pareiškia:

Lietuvos Respublikos Vyriausybė sankcionavo ir jos specialiosios pajėgos panaudojo smurtą ir ginkluotą jėgą be tam būtinos priežasties. Jėgos panaudojimas ir pobūdis neadekvatus situacijai ir neproporcingas pagal apimtis, todėl neteisėtas.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės veiksmai destabilizuoja padėtį valstybėje ir provokuoja Lietuvos gyventojus tolesnei smurto eskalacijai.

Siekdamas užkirsti kelią Lietuvos Respublikos Vyriausybei vykdyti smurtą prieš savo piliečius, partijos „FRONTAS“ prezidiumas kreipiasi į Lietuvos Respublikos teisėtvarkos sistemą siekdamas, kad smurto prieš Lietuvos piliečius vykdytojai būtų nubausti, o taip pat kreipiasi į tarptautines žmogaus teisių gynimo organizacijas, prašydamas jas vykdyti Lietuvos Respublikos specialiųjų tarnybų veiklos priežiūrą bei įvertinti jų veiksmus tarptautinės praktikos požiūriu.

Prezidiumas reikalauja septynių dienų bėgyje suformuoti LR Seimo, visuomeninių organizacijų ir tarptautinių struktūrų Specialią komisiją smurto prieš LR piliečius tyrimui kontroliuoti.

LR Vyriausybei atsisakius įvygdyti šiuos reikalavimus septynių dienų bėgyje, „Fronto“ partija sieks susikompromitavusios LR Vyriausybės atsistatydinimo.

„FRONTO“ partijos prezidiumas

2009-01-16

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!