- Reklama -
Gediminui Kirkilui jau būtų pats metas pradėti daryti gerus darbus

1994 m. lapkritį, kai Lietuvos Prezidentas buvo Algirdas Brazauskas, tuometinė LDDP Vyriausybė paskelbė, jog už vertingą informaciją, padedančią nustatyti geležinkelio tilto per Bražuolės upelį sprogdintojus, skiriama trijų šimtų tūkstančių litų premija.

“Kaip žinoma, vertingos operatyvinės informacijos ta tema Krašto apsaugos ministerijai, o kartu ir teisėsaugos institucijoms suteikė buvęs Savanoriškosios krašto apsaugos tarnybos Kauno apskrities teritorinio gynybos štabo viršininkas, valstybės saugumo darbuotojas Juras Abromavičius. Už tai jis 1997 metų sausio 31 dieną sumokėjo savo gyvybe.

Reikėtų galų gale pripažinti karininko veiklos (ir aukos) svarbą.

Nesvarbu, kuri ir kieno vadovaujama Vyriausybė paskelbė apie valstybės įsipareigojimus, kad būtų ištirtas sunkus nusikaltimas, tačiau jie turi būti vykdomi.

J.Abromavičius paliko šeimą, kuriai turėtų būti išmokėta bent dalis sumos.

Premija buvo numatyta skirti iš Vyriausybės rezervo fondo, ir nemanau, kad kas nors įvertintų šias išlaidas kaip neteisėtas”, – 1999 metais šalies žiniasklaidoje rašė Vilius Kavaliauskas, Vyriausybės atstovas spaudai 1994 metais.

Tuo metu, 1999 m, kai buvo išspausdintas šis V.Kavaliausko kreipimasis, Prezidentas buvo Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas – Vytautas Landsbergis, o premjeras – Gediminas Vagnorius. Tačiau konservatorių valdžia ir teisėsauga nepasirūpino nei tuo, kad būtų išaiškinti Juro Abromavičiaus žudikai ir žmogžudystės užsakovai, nei tuo, kad J.Abromavičiaus šeimai būtų skirta premija už suteiktą vertingą operatyvinę informaciją apie tilto per Bražuolę sprogdinimą.

Šiuo metu Vilius Kavaliauskas yra premjero Gedimino Kirkilas patarėjas, todėl galėtų pasirūpinti, kad 1994 metų tuometinės LDDP Vyriausybės įsipareigojimas būtų įvykdytas – 100 dienų praėjo, Gediminas Kirkilas savo gyvenamąją vietą jau pasikeitė, t.y. buitį susitvarkė, todėl Vyriausybei jau būtų pats metas imtis ir gerų darbų.

Beje, kadangi Juras Abromavičius, kaip manoma, žuvo dėl to, kad nusiuntė tuometiniam konservatorių KAM ministrui Česlovui Stankevičiui pažymą apie tai, kas susprogdino geležinkelio tiltą per Bražuolės upelį, tai būtų labai gražu, jei premija už suteiktą vertingą informaciją būtų išmokėta Juro Abromavičiaus šeimai iš tų 700 milijonų dolerių, kuriuos kasmet Lietuva gauna iš Rusijos už tranzitą per Lietuvą.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!