- Reklama -

Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

„Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas Prezidentės Dalios Grybauskaitės apžvelgtus svarbiausius praėjusių metų darbus ir išsakytus valstybės prioritetus 2016 metams, džiaugiasi dėl pasiekto proveržio gynybos ir šalies saugumo srityse bei kviečia Prezidentę šiemet būti reiklesne valdančiajai daugumai, siekiant aukštų politikos skaidrumo, demokratijos standartų ir realių vyriausybės darbų svarbiausiose socialinėse srityse“, – teigiama Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

„Praėjusiais metais Prezidentės lyderystė gynybos ir saugumo politikos srityse leido Lietuvai pasiekti proveržį reikšmingai stiprinant šalies gynybos pajėgumus – grąžinant šauktinių kariuomenę bei pasiekiant nacionalinį partijų susitarimą dėl didesnio finansavo krašto apsaugai. Taip pat jos principingumo dėka buvo tęsiami ir užbaigti energetinę šalies nepriklausomybę stiprinantys projektai. Tačiau didelį nerimą kelia šalyje pastaruoju metu sparčiai smunkantys politinės etikos standartai, korupcijos ir piktnaudžiavimo valdžia skandalai bei valstybės institucijų neveiksnumas socialinės ir sveikatos apsaugos srityse. Šiemet kviečiame Prezidentę didesnį dėmesį skirti ir būti gerokai reiklesne valdančiajai daugumai vidaus politikos srityse“, – teigė G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD partijos pirmininko, nėra normalu, kad vyriausybę šiuo metu sudaro partijos, iš kurių vienai, kaip juridiniam vienetui, neseniai pareikšti įtarimai dėl pinigų plovimo, o kita yra teisiama dėl juodosios buhalterijos.

„Politinių etikos ir skaidrumo standartų nuosmukis bei demokratijos erozija persikelia ir į praktinį vyriausybės darbą, kur ministerijų veikloje matome daug imitacijos, tačiau mažai rezultatų ir šalį sukrečiančių tragedijų metu ryškėjančią realią apverktiną padėtį socialinės apsaugos ir sveikatos srityse“, – teigė G. Landsbergis.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba įtarimus dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo pateikė partijai „Tvarka ir teisingumas“. Įtarimai politinei partijai, kaip juridiniam asmeniui, pateikti atliekant 2014 m. pabaigoje pradėtą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu“, – pažymima Seimo TS-LKD frakcijos pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!