- Reklama -

G. Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas šiandien paskelbtą informaciją apie specialiuoju liudytoju naujoje byloje apklaustą partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovą Rolandą Paksą, teigia, kad tai dar vienas sisteminės korupcijos šios partijos veikloje požymis, rodantis, kad toliau tokios sudėties valdančioji koalicija nebegali tęsti efektyvaus darbo ir lemti vyriausybės sprendimus.

„Valdančiąją koaliciją sudarančių politinių partijų lyderių korupcinės veiklos tyrimai bei partijoms iškeltų bylų nagrinėjimas teismuose atskleidžia iki šiol Lietuvoje dar neregėtas žemumas, iki kurių nusirito mūsų valstybės politinė sistema. Tai jau antra iš eilės kriminalinė byla, susijusi su R.Pakso partijos lyderių korupcine veikla, kai jie tapo šios valdančiosios koalicijos ir vyriausybės dalimi, turi lemiamą balsą leidžiant įstatymus. Didelė atsakomybė dėl koalicijos partnerių lyderių veiksmų tenka ir premjerui A.Butkevičiui bei pagrindinei valdančiajai partijai – socialdemokratams. Kviečiu artimiausiame valdančiosios koalicijos tarybos posėdyje jiems savikritiškai įvertinti savo galimybes skaidriai bei efektyviai dirbti toliau ir, jei pakanka politinės išminties, priimti sprendimą skirstytis“, – teigė G.Landsbergis.

Pasak G.Landsbergio, stebėtina, kad lig šiol nei Darbo, nei „Tvarkos ir teisingumo“ partija neišreiškė jokio Lietuvos piliečiams skirto atsiprašymo, neįsipareigojo taisyti susidariusią padėtį ar prisiimti už padarytus veiksmus tenkančią atsakomybę. Veikiau priešingai – tyrimams buvo trukdoma, juos vykdančią Generalinę prokuratūrą buvo bandoma padaryti priklausomą nuo tų pačių politikų, kurių veikla tiriama, bylas įvairiais būdais trukdoma pabaigti.

„Kalbos apie vakarietišką demokratiją, teisingumą ir gerovę liks tuščiais žodžiais, jei nesurasime savyje stiprybės kovoti prieš valdžioje įsigalintį korupcijos vėžį ir nepasiūlysime naujų veiksmingų priemonių šiai sparčiai progresuojančiai ligai gydyti.

Darbo partijos bylos tyrimas ir begalinis nagrinėjimas teismuose parodė, kad vykstant įprastinėms manipuliacijoms tyrimų procedūromis, korupcijos bylos gali būti nagrinėjamos dešimtmečiais. Nepriimtina ir tai, kad teisiama partija be jokių apribojimų toliau gali dalyvauti rinkimuose, o susitepę, nusikaltimais įtariami ir teisiami politikai – toliau priiminėti visiems Lietuvos žmonėms svarbius sprendimus“, – teigė G.Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!