- Reklama -
Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė įsivėlė į vakarienės medžioklėje skandalą. KK nuotr.
Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė įsivėlė į vakarienės medžioklėje skandalą. KK nuotr.

TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis prabilo apie interpeliaciją žemės ūkio ministrei „darbietei“ V.Baltraitienei.
Gabrielius Landsbergis. KK nuotr. „Žinia apie ministrės Virginijos Baltraitienės vakarienę ir medžioklę su koldūnų skandale liūdnai pagarsėjusiu Jonu Milium ir Biovelos vadovu Virginijumi Kantausku pernelyg nenustebino. Tačiau šis įvykis kelia daugiau klausimų.
Ne taip seniai sužinojome, kad vienos įmonės maisto produktai buvo nesaugūs žmonėms vartoti. Atrodo, kad Miliaus vadovaujama įstaiga, žinodama šią informaciją, buvo nusprendusi nesiimti veiksmų, taip rizikuodama visų mūsų sveikata.
Dabar kitos didelės maisto gaminių įmonės vadovas pramogauja su tuo pačiu Miliumi ir ministre. Pasakykite man, ar galima tikėtis, kad Milius ir Baltraitienė būtų principingi, jeigu Biovelą ištiktų Judex likimas? Manau atsakymas aiškus.
Vien per paskutinius dvejus metus, kol Žemės ūkio ministerijai vadovavo Baltaraitienė, kilo bent 5 visuomenės dėmesį atkreipę skandalai:
– Neblaivios avariją sukėlusios Nacionalinės Žemės Tarnybos (NŽT) direktorės Gineikaitės gynimas;
– Bandymas vietoj Gineikaitės į NŽT vadovo pareigas paskirti ministrės asmeninei aplinkai priskiriamą Mūrienę;
– Korupcijos skandale įsipainiojęs buvęs NŽT direktoriaus patarėjas Furmanavičius, įtariamas prekyba poveikiu;
– STT dėl kyšininkavimo sulaikyti Lietuvos žemės ūkio maisto ir produktų rinkos regulavimo agentūros vyriausiasis patarėjas Putramentas bei buvusi tos pačios agentūros vadovė Kraujelytė-Noreikienė;
– Garsusis “auksinių miltų” skandalas, po kurio iš pareigų buvo priversti trauktis tos pačios agentūros vadovė Miliuvienė bei Žemės ūkio viceministras Martusevičius.
Ministrė dengė skandalų dalyvius ir nesiėmė jokių struktūrinių reformų, kad sistema taptų skaidresnė. Ar tokia ministrė vis dar gali eiti pareigas?
Tiesą sakant, ar ji neturėjo trauktis jau po pirmojo skandalo? Nusibodo skaityti ministrės ir jos vado Mazuronio pasiteisinimus.
Gerbiamieji, galėsite pasiaiškinti Seimo salėje per interpeliaciją. Laikykitės ten, kaip sakoma“, – paskelbė savo paskyroje „Facebook“ TS-LKD pirmininkas G.Landsbergis.
Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis į kokį konservatorių žingsnį sureagavo su ironija.V.Mazuronis. KK nuotr.
„Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis didžiausios opozicinės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderį Gabrielių Landsbergį sveikina atsibudus iš žiemos miego ir pradėjus prieš rinkimus dirbti savo darbą“, – teigiama Darbo partijos išplatintame pranešime spaudai.
„Opozicijos darbas yra ieškoti bent menkiausių priekabių prie valdančiosios daugumos – tai yra suprantama. Gaila, kad opozicija ima atsibusti likus vos pusantro mėnesio iki rinkimų, bet tai geriau negu nieko“, – pranešime spaudai cituojamas Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!