- Reklama -
„Kiek tenka bendrauti su žmonėmis, dauguma kraipo galvą ir klausia: „ar tikrai galėjo apie pinigus nieko nežinoti kiti partijos žmonės ar techninis personalas, jeigu tai buvo pinigai partijos naudai.“ . KK nuotr.
„Kiek tenka bendrauti su žmonėmis, dauguma kraipo galvą ir klausia: „ar tikrai galėjo apie pinigus nieko nežinoti kiti partijos žmonės ar techninis personalas, jeigu tai buvo pinigai partijos naudai,“  – sakė G.Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ pažymėjo, jog šiuo metu Lietuvą krečiant Liberalų sąjūdžio skandalui, svarbiausia gauti aiškius ir nedviprasmiškus atsakymus.
„Aš tikiuosi, kad vakar paskelbtos žinios, jog kitą savaitę jau bus skelbiama išsamesnė informacija apie bylą, sudėlios taškus ant „i“, o gal netgi leis visiems pasijausti šiek tiek ramiau. Visa mūsų partija jautėmės nesmagiai. Viena vertus pažįstame daugelį liberalų, vadovybę, esame su jais dirbę ir Vyriausybėje, puoselėjome pasitikėjimą ir artimą ryšį, tačiau kita vertus, visi šią savaitę supratome, kad labai sudėtinga vertinti kas laukia mūsų dviejų bendruomenių bendradarbiavimo toliau. Dėl to aš kviečiau kuo skubiau atsakyti į visuomenėje kilusius klausimus, jeigu yra galimybė, paneigti bet kokius kilusius įtarimus dėl to, kad partijai galėjo būti teikta nauda iš tų rastų pinigų, tam jog vėl galėtume kalbėti tada apie mūsų strateginę partnerystę, po rudenį įvyksiančių rinkimų“, – komentavo G. Landsbergis.
„Kiek tenka bendrauti su žmonėmis, dauguma kraipo galvą ir klausia: „ar tikrai galėjo apie pinigus nieko nežinoti kiti partijos žmonės ar techninis personalas, jeigu tai buvo pinigai partijos naudai.“ Nenoriu spekuliuoti, tačiau tikiuosi, kad pirmiausia bylos tyrėjai atsakys į keliamus klausimus, o jeigu ne, tada lauksim atsakymų iš dabartinių partijos vadovų. Aš manau, kad mes, tiek konservatoriai, tiek liberalai, suprantame, jog šioje istorijoje turi nelikti neatsakytų klausimų. Vardan visuomenės pasitikėjimo politine sistema, kuri šiuo metu patyrė sukrėtimą. Kai liberalai kalba apie finansinį auditą, aš kartasi galvoju, kad reikia atlikti ir skaidrumo auditą: susėsti ir apgalvoti, kokie klausimai dar gali kilti visuomenei, kokios detalės, svarbios ar nesvarbios, gali atsirasti žiniasklaidoje, ir iš anksto informuoti visuomenę, iš anksto atsakyti į visus klausimus, sukurti šimtaprocentinio pasitikėjimo atmosferą“, – tęsė jis.
TS-LKD lyderis teigė, jog turi pasiūlymų, kaip sugrąžinti visuomenės pasitikėjimą Lietuvos politine sistema.
„Vakar pradėjome diskusiją šiek tiek kita tema: kaip susigrąžinti visuomenės pasitikėjimą politine sistema? Iš mūsų partijos buvo pristatytas keletas reiškinių. Pirmas – iš karto pradėti inicijuoti veiksmus, kurie skaidrintų politinę sistemą. Ką mes galime padaryti, kad ji taptų skaidresnė? Mažiau politizuota VRK, galbūt ypatingojo prokuroro postas politinėms, korupcinėms byloms, nepriklausomas fondas tiriamajai žiniasklaidai remti – tokios mūsų mintys remiantis Vakarų praktika. Tikiuosi, kad visuomenė prisijungs prie diskusijų. Ir kitas veiksmas apskritai – planuojame akciją keliauti po Lietuvą ir kviesti žmones balsuoti, nepamiršti, kad Lietuvoje yra padorių, vakarietiškų, skaidrių politikų. Mes padarysime viską, kad visuomenė vėl pasitikėtų politika“, – kalbėjo G. Landsbergis.
Kalbėdamas apie artėjančių rinkimų eigą, G. Landsbergis teigė, jog sunku prognozuoti, kokie bus rinkimai, tačiau mano, jog konservatoriai, pasirodys stipriai. Anot jo, jaučiamas didelis rinkėjų pasitikėjimo ir palaikymo augimas, o dar laukia daug apsilankymų regionuose, bei „Naujo plano Lietuvai“ pristatymo turas.
„Išties, keliaujame po Lietuvą jau dabar ir planuojame keliauti dar intensyviau. Spausime rankas rinkėjams, susitiksime su žmonėmis, kalbėsime apie mūsų ekonominę programą, rinksime parašus prieš Astravo AE, kalbėsime apie naują viltį ir pasitikėjimą politine sistema“, – sakė TS-LKD lyderis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!