- Reklama -
V. Mazuronis. KK nuotr.
V. Mazuronis. KK nuotr.

Esu nemaloniai nustebintas koalicijos partnerių „Tvarkos ir teisingumo“ sprendimo atšaukti politinę tarybą, kai Seime nebuvo palaikyta jų inicijuota komisija. Politinėje taryboje turėjome nuspręsti labai svarbius valstybei klausimus dėl PVM lengvatų, dėl darbo apmokestinimo mažinimo, socialinio modelio priėmimo, pabėgėlių ir t.t. Man sunku suprasti, kad koalicijos partneriai nesupranta šių klausimų svarbos ir dėl įžeistų politinių ambicijų juos atideda.

Tokie vaikiški smėlio dėžės lygio žaidimai brangiai kainuoja Lietuvos žmonėms, kurie kasdien netenka jiems priklausančių pajamų ar turi gerokai permokėti už maisto produktus. Ekonominiai ir politiniai klausimai niekur nedings. Reikia kuo greičiau dėl jų apsispręsti. „Tvarką ir teisingumą“ be abejonės irgi pakviesime, bet taryba dėl jų galimo nedalyvavimo neturėtų būti atšaukta dar kartą.

Darbo partija primigtinai siūlo koalicijos partneriams vadovautis ne ambicijomis ir principais, o dirbti Lietuvos žmonėms ir spręsti, kaip palengvinti jiems tenkančią naštą. Kviečiame Premjerą ir koalicijos partnerius surengti politinę tarybą kaip galima greičiau ir skubiai imtis maisto būtiniausių maisto produktų krepšelio PVM mažinimo nuo dabar galiojančio 21 procento iki 5 proc. Juk kol politikai aiškinasi tarpusavio santykius, kenčia ir žmonės, ir valstybė, kuri taip pat netenka didelės pajamų dalies – tie pinigai nusėda kaimyninės Lenkijos biudžete.

Ne mažiau svarbu yra spręsti darbo apmokestinimo, socialinio modelio bei susitarimo dėl pabėgėlių pasirašymo klausimus. Tikiu, kad šie klausimai yra prioritetiniai net tik Darbo partijai, bet ir visiems politikams.

Todėl dar kartą kviečiu visus politinės tarybos dalyvius būti vieningus, sąmoningus bei atsakingus ir pradėti dirbti žmonių labui. Neturime prabangos gaišti laiką ir užuot dirbę rimtus darbus, gilintis į kažkieno išsidirbinėjimus.

Valentinas Mazuronis,

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!