- Reklama -
Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.
Gabrielius Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis penktadienio „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ komentuodamas galimą koalicijos sudarymo variantą su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) teigė, jog ne postų dalybų klausimas yra aktualiausias. Svarbiausia – sutarti dėl darbų Lietuvai.
„Sprendimų gali būti įvairiausių, tačiau ne postų ateiname dalintis. Man svarbiau, ar susitariame dėl darbų, ar sutariame dėl valstybinio alkoholio monopolio? Jeigu ant stalo gula tie patys sunkiai protu suvokiami reikalavimai, tai tada postai nebėra svarbūs. Dėl kokio posto tada mes kalbėtume? Esame patikimi, senas politines tradicijas turinti partija, žinome ką reikia Lietuvoje padaryti, žinome kokių pertvarkų reikia ir pateikėme aiškų planą kaip tai padaryti. Jeigu nesusitarsime dėl darbų, jeigu prasilenkiama su realybe, kaip kad vakar netikėtai sužinota, jog bus apmokestinamas kapitalas, o vėliau atsitraukta nuo tokio pasiūlymo, turiu pasakyti, kad tokiems darbas sunku pritarti ar vadovauti“, – teigė G. Landsbergis.
TS-LKD lyderis teigė pastebintis dviprasmiškas tendencijos ir pačių valstiečių žaliųjų sąjungoje, kuomet skirtingas nuomones pateikia tiek Ramūnas Karbauskis, tiek Saulius Skvernelis.
„Tai ką mes dabar matome, man primena desperacinį blaškymąsi. Matyt, kyla didelė panika kaip atrodys situacija po rinkimų. Praktiškai kasdien girdime naujus reikalavimus, vyksta tikra kūryba laike. Viena partijos programa parašyta ankščiau, o dabar rašoma nauja, paskutinių dienų debatų programa. Veržtis prie derybų stalo su žmonėmis, kurie nėra apsisprendę kokius darbus nori nuveikti – sudėtinga. Įdomiausias dalykas tai, kad vienas partijos lyderis pasako, kad sekmadienį nesiderės, kitas – sąrašo lyderis – sako, kad gal įmanomos derybos ir sekmadienį. Iš vakar vykusių diskusijų laidų su S. Skverneliu, kad tonas yra visai kitoks. Tai žmogus, kuris nori derėtis, kuris turi aiškią viziją ir supratimą ko reikia valstybei. Matau labai įdomią, kuriozišką situaciją. Manau, kad turi nusėsti emocijos, nurimti nervai, ir tuomet jau galėsime kalbėtis apie esminius darbus Lietuvai, o ne oro pilių statymą“, – kalbėjo G. Landsbergis.
Vertindamas skirtingas LVŽS lyderių retorikas, TS-LKD pirmininkas pastebi ir pasimetimą partijos viduje.
„Vakar, debatų metu, atkreipiau dėmesį į dar vieną faktą. R. Karbauskis stovėdamas studijoje, atsisuko į už nugaros sėdinčius partijos narius ir paprašė pakelti rankas tų, kurie palaikytų vieną įstatymą. Tačiau šie žmonės rankų taip ir nepakėlė. Akivaizdu – žmonės nejaukiai jautėsi, kai kurie nuleido akis, tačiau vėliau socialiniuose tinkluose, tie patys žmonės pripažįsta, kad jie mąsto kitaip negu Ramūnas. Čia vėlgi įdomi situacija. Aš tikiu, kad nuomonės skiriasi ne tik tarp R. Karbauskio ir S. Skvernelio, tačiau ir partijos viduje. Svarbus aspektas, kaip jie taps vienu dariniu po rinkimų. Ką reikia galvoti valstiečių ir žaliųjų rinkėjui aš nežinau. Šiuo atveju su Tėvynės sąjunga viskas paprasčiau. Aš turiu aiškų mandatą iš savo partijos, mes turime aiškias struktūras kurios įgalioja ir įpareigoja vykdyti darbus. Kartu, situacija ir rinkėjui paprastesnė“, – sakė TS-LKD lyderis.
Taip pat, G. Landsbergis komentavo ir žinias dėl galimos Ministro Pirmininko pozicijos naujojoje Vyriausybėje.
„Darbams įgyvendinti reikalinga atsakomybė ir premjeras ją prisiima, taip pat ir politinę. Ir aš pasirengęs tą atsakomybę prisiimti. Svarbu nesislėpti Seime. Jeigu mes pristatėme savo darbus, jeigu sulaukėme žmonių pasitikėjimo už savo idėjas, turime prisiimti atsakomybę už jas ir aš tam pasirengęs“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!