- Reklama -
G.Vagnorius vadovaujasi taisykle, kad 'politikoje ir meilėje visi metodai leidžiami'. Todėl kol K.Prunskienė Teisingumo ministerijoje tikslino Lietuvos liaudies sąjungos įsteigimo dokumentus, Krikščionių partija rezervavo K.Prunskienės partijos pavadinimą (KK nuotr.)

Ruošiantis Steigiamojo Lietuvos liaudies sąjungos suvažiavimo II posėdžiui savaitės pradžioje paaiškėjo netikėta aplinkybė – kol vyko registracijos procesas, politiniai konkurentai savo vardu vasario pabaigoje perėmė Lietuvos liaudies sąjungos (LLS) pavadinimą. Iš neoficialių šaltinių sužinota, kad tokiu būdu naujos politinės jėgos atsiradimui bando sukliudyti Gedimino Vagnoriaus įsteigta partija.

„Net negalėjome įsivaizduoti, kad vykstant registracijos procesui yra galimybė perimti partijos pavadinimą. Nuolat bendravome su Teisingumo ministerija, kuri patikino, kad ministerijai pateikti pakoreguoti LLS steigiamieji dokumentai (įstatai) atitinka reikalavimus. Tačiau tuo pačiu metu TM sistemoje veikiantis Juridinių asmenų registras kitiems asmenims atidavė, t.y., pusei metų rezervavo pavadinimą „Lietuvos Liaudies sąjunga“. Įdomu – ką su tuo pavadinimu veiks Krikščionių partija”, – stebėjosi prof. K. Prunskienė.

K. Prunskienės teigimu, konkurentų bandymai trukdyti partijos registravimui, steigėjų ryžto nesustabdys: „Bendražygių tik daugėja, vien Vilniuje šiandien yra 500 apsisprendusių steigėjų, o kai yra žmonių valia, jokie biurokratiniai kliuviniai jų valios palaužti negali”.

„Rezervavome Lietuvos Liaudies Partijos pavadinimą, steigėjams rytoj patvirtinus partijos pavadinimo ir įstatų patikslinimą, jokių problemų registruoti nekils. Žinoma, kai kam mūsų atsiradimas atrodo grėsmingai, kadangi keliame valdančiųjų atžvilgiu daug nepatogių klausimų, o svarbiusia – sugebame rezultatyviai dirbti. Todėl metamos didelės jėgos biurokratiniais barjerais vilkinti naujos politinės jėgos įsijungimą į aktyvią veiklą. Kad procesas ne tik techninio pobūdžio, bet ir stipriai įtakojamas politikų, įrodo G. Vagnoriaus ar jo aplinkos įsipainiojimas į šią istoriją. Vis tik, tikiuosi, kad rytoj išspręsime procedūrinius klausimus ir bus žengtas paskutinis žingsnis dėl partijos registracijos ”, – teigė prof. K. Prunskienė.

Politikės teigimu, nors politizuotas registracijos procesas atima daug laiko ir energijos, kita vertus, tai įrodymas, "kad esame vertinami kaip rimti politiniai konkurentai".

KK inf.

2010-03-26

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!