- Reklama -

Remigijus Ačas. KK nuotr.

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys patenkino šių metų spalio 9 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo pateiktą prašymą kreiptis į Lietuvos Respublikos Seimą dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį Remigijų Ačą.

Privataus kaltinimo tvarka 2012 metų kovą į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl įžeidimo per visuomenės informavimo priemonę kreipėsi Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Raseinių rajono profsąjungos pirmininkas. Teismuose daugiau kaip metus spręstas klausimas dėl šios bylos teismingumo ir proceso eigos po to, kai R. Ačas 2012 metų rudenį buvo išrinktas Seimo nariu.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šiuo metu Remigijus Ačas yra Lietuvos Respublikos Seimo narys, todėl be Seimo sutikimo to padaryti nėra galimybių. Visais atvejais dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!