- Reklama -

Socialistų partijos pirmininkas G.Petružis (kairėje) su Graikijos komunistų partijos nariu K.Alissandrakiu aptarė bendradarbiavimo perspektyvą (KK nuotr.)




Graikijos komunistų partijos narys Kostantinos Alissandrakis per Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos sesijos atidarymą išsakė priekaištus Lietuvos valdžiai už politinės laisvės varžymą ir nacių talkininkų garbinimą.

PA sesijos atidarymo metu graikas K.Alissandrakis padėkojo Lietuvai už svetingumą, tačiau pabrėžė, kad ir „koks bebūtų svetingumas, negalima pamiršti apie šioje šalyje labai pažeidžiamas žmonių teises“.

Kaip vieną iš žmogaus laisvių ir teisių pažeidimą jis nurodė komunistinės ideologijos, komunistinių simbolių ir Komunistų partijos uždraudimą.

Graikijos parlamentaras taip pat priminė, kad „Lietuvoje komunistai sodinami į kalėjimus ilgam laikui“. Kaip pavyzdį nurodė Mykolą Burokevičių.

„Be to, daug žmonių šalyje, tarp jų ir šios šalies prezidentas, garbina nacių kolaborantus kaip didvyrius, gynusius šalies laisvę“, – teigė K.Alissandrakis, kurio siekis – atkreipti dėmesį į demokratinių teisių pažeidimus Lietuvoje ir išreikšti savo solidarumą su Lietuvos komunistais.

Prieš ESBO PA sesijos atidarymą Graikijos komunistų partijos narys, astronomijos profesorius Konstantinos Alissandrakis susitiko su Lietuvos Socialistų partijos vadovybe.

„Lietuvos Socialistų partija ir Graikijos komunistų partija glaudžiai bendradarbiauja jau dešimt metų“, – „Karštam komentarui“ sakė Socialistų partijos pirmininkas Giedrius Petružis.

KK inf.

2009-06-30

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!