- Reklama -
Kęstas Komskis pareiškė ginsiantis savo teises. KK nuotr.
Kęstas Komskis (kairėje) pareiškė ginsiantis savo teises. KK nuotr.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) panaikinus K.Komskio registraciją ir pašalinus iš naujai išrinkto Seimo pagal partijos Tvarka ir teisingumas sąrašą, K.Komskis paskelbė pareiškimą, kuriame teigia, kad gins teisinėmis priemonėmis savo teises ir  reikalaus atsakomybės “iš purvinos kampanijos vykdytojų”.
“Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas panaikinti kandidato registraciją ir tokiu būdu kvestionuoti rinkimų rezultatus daugiamandatėje rinkimų apygardoje dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimų Šilutėje yra priimtas viršijant šios institucijos įgaliojimus.

Lietuvos teisės aktais nėra numatyta VRK kompetencija atlikti ikiteisminius tyrimus, vykdyti teismų funkcijas ir disponuoti išrinktų parlamento narių mandatais. VRK nariai, vadovaujami Zenono Vaigausko, administracinėmis priemonėmis pabandė įtakoti galutinius Seimo rinkimų rezultatus.

VRK  intervencija į partijos kandidatų sąrašą šiurkščiai pažeidžia demokratinių rinkimų principą, piliečių teises ir asmens nekaltumo prezumpciją. VRK pirmininkas paskleidė tikrovės neatitinkančias žinias, kurios padarė žalą tiek rinkėjų, tiek politinės organizacijos narių, tiek mano asmeninei reputacijai.

Zenonas Vaigauskas, dėl man nežinomų priežasčių iš anksto buvo užėmęs šališką poziciją mano atžvilgiu, po rinkimų žiniasklaidos priemonėse grasino eliminuoti partijos Tvarka ir teisingumas kandidatų sąrašą, tendencingai pasisakė dėl jos iškovotų mandatų galimo perskirstymo kitoms politinėms jėgoms.

VRK sprendimas atimti man Seimo nario mandatą, kurį Lietuvos Respublikos piliečiai suteikė balsuodami už partijos Tvarka ir teisingumas sąrašą, yra politinis sprendimas, kurio motyvai nėra iki galo suprantami. Tai turės nustatyti tiek Lietuvos, tiek tarptautinės teisminės instancijos.

Esu įsitikinęs, kad VRK ignoruodama teisės viršenybės principą, šiurkščiai pažeidė mano pilietines teises, todėl visomis priemonėmis ginsiu savo teisėtus interesus, reikalausiu asmeninės atsakomybės iš tų, kurie organizavo šią purviną šmeižto kampaniją prieš mane bei partiją Tvarka ir teisingumas”, – teigiama K.Komskio išplatintame pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!