- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo inauguraciniame Lietuvos ir JAV verslo tarybos posėdyje. Dž.G.Barysaitės/lrp. nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su pasaulyje žinomų Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijų atstovais ir dalyvavo inauguraciniame Lietuvos ir JAV verslo tarybos posėdyje. Tai pirmoji tokio pobūdžio asociacija, įkurta išskirtinai abiejų šalių ekonominio bendradarbiavimo skatinimui.

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra didžiausia pasaulyje investuotoja, tačiau Lietuvoje pagal tiesiogines užsienio investicijas užima tik 19 vietą. Todėl ši taryba gali labai prisidėti prie dvišalių JAV ir Lietuvos prekybinių ir ekonominių santykių stiprinimo”, – sako Prezidentė.

Lietuva taip pat tikisi išplėsti ir savo produktų eksportą į JAV – nuo lazerių iki maisto produktų. Pasak Prezidentės, verslui plečiant savo ryšius su didžiausią pasaulyje rinka, Lietuva sustiprintų savo konkurencingumą.

Per pastaruosius metus Lietuvoje darbą pradėjo kelios stambios amerikiečių investicijų kompanijos – informacinių technologijų padalinį atidarė įmonė „Western Union”, biotechnologijų įmonė „Thermo Fisher Scientific”, neseniai savo veiklą Lietuvoje pradėjo JAV žemės ūkio technikos gamybos kompanija „Kinze Manufacturing Inc”.

Lietuvos ir JAV verslo tarybai priklauso mūsų šalyje investuojančios JAV kompanijos: „Western Union”, „Exelon Generation”, „Chevron”, „Fluor”, „Thermo Fisher Scientific”, „Strategic Staffing Solutions”, „Phillip Morris”, „Maersk Line ltd”. Šių įmonių padaliniuose Lietuvoje sparčiai auga darbuotojų skaičiaius.

Lietuvos Prezidentė teigia, kad naują impulsą dvišalių ekonominių santykių vystymuisi gali suteikti ir naujas Europos Sąjungos ir JAV laisvosios prekybos susitarimas. Derybos dėl šio susitarimo, tikėtina, prasidės jau Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!