- Reklama -

Europos Parlamento narys J.Imbrasas. KK nuotr.

Europos Parlamento narys, buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas įsitikinęs, kad anksčiau ar vėliau valstybės politikai ir jos institucijos bus gerokai griežtesni ir privers šilumos ūkį užvaldžiusias monopolijas su vartotojais elgtis gerokai civilizuočiau.

„Šilumos tiekimo srityje yra įsigalėjusi tokia vienos bendrovės monopolija, kad kova prieš ją gali atrodyti kaip Don Kichoto kova prieš vėjo malūnus. Spaudimą šokti pagal jos dūdelę esu patyręs ne kartą. Ypač, kai vadovaudamas Vilniaus miestui, siekiau mažesnių šilumos kainų. Džiugu, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau politinės valios priešintis šilumos monopolininkams“, – kalbėjo politikas.

J. Imbrasas ne kartą pasisakė ir prieš Vilniaus šilumos tinklų nuomotojų planus be konkurso sostinėje statyti daugiau kaip pusę milijardo galinčią kainuoti naują katilinę, kurioje šilumos gamybai būtų naudojamas biokuras.

„Abejonių kėlė ne tik kaina, bet ir ketinimai be jokio konkurso vėl ilgiems metams įsitvirtinti sostinės šilumos ūkyje. Laikas parodė, kad šilumos tinklų nuoma privatininkams buvo didžiulė klaidą, kurią padarė tuomet A. Zuoko vadovaujama savivaldybė. Vienintelis kelias ją atitaisyti – nutraukti sutartį. Ryžtingi prezidentės žingsniai suteikia vilties, kad šilumos ūkį užvaldžiusios monopolijos bus priverstos su vartotojais elgtis gerokai civilizuočiau, o šilumą miesto gyventojams galės tiekti ir kitos įmonės“, – sakė europarlamentaras J. Imbrasas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!