- Reklama -

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Jonas Juodka. KK nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Jonas Juodka įsitikinęs, kad pareigūnų kratos rusiškose gimnazijose Vilniuje – didžiausia nesąmonė.

“Gal ieškoma KGB ar GRU agentų po suolais? O gal spec. dokumentų, keliančių grėsmę nac. saugumui? Visa situacija būtų juokinga, jeigu ne tokia graudi”, – savo paskyroje socialiniame tinklapyje “Facebook” rašo Vilniaus politikas.

” Niekas nesiginčija,  kad ne visi mūsų šalies kaimynai gali turėti, minkštai tariant, ne visai draugišką užsienio politiką, bet kratos mokyklose dėl mokinių popamokinės veiklos? Sakysite, juk tai sukarintos Rusijos stovyklos! Ir būsite teisūs, tačiau kas mūsų politikams trukdė sukurti panašias stovyklas mūsų mokiniams čia, Lietuvoje?” – stebisi J.Juodka.

Anot jo, kol nebuvo Ukrainos įvykių, niekas į nieko nekreipė praktiškai jokio dėmesio, “ir štai pasipylė pseudopatriotų pulkai kaip iš gausybės rago”.

“Viena lepteli, kad viena šalis yra neva teroristinė, rezultatas -nuostolis (minimum 0,5 mlrd. lt) Lietuvos ekonomikai ir didžiulis vargas vežėjams. Kiti politikai džiaugiasi galėdami pasipuikuoti TV ekranuose ir soc.erdvėje, kokie jie šaunūs su šautuvais, sėdintys kur nors apkasuose žaliais veidais, storus pilvus įtraukę, pasirengę ginti Tėviškę nuo ruso. Patriotizmas? Nemanau. Tiesiog visa tai taip panašu į 1940 m., kai pats patriotiškiausias prezidentas spruko į užsienį, kiti į Maskvą – Stalino saulės parvežti, o dauguma inteligentų ir tikrų patriotų žuvo kovodami miškuose arba Sibiro platybėse.

O gal visai patriotiška būtų: atsikratyti vienos iš skurdžiausių ES šalių statuso, kelti pedagogo profesijos autoritetą, pasirūpinti jaunų šeimų gerbūviu?” – pastebėjo Vilniaus miesto tarybos narys Jonas Juodka.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!