- Reklama -

Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Reaguodamas į Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus šiandien spaudos konferencijoje pasakytus teiginius, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pasidžiaugė dėl ekonomikos augimo, tačiau pažymėjo, kad tai vyksta dėl to, kad Vyriausybę sudarančios partijos neįgyvendino savo rinkiminių pažadų ir nevykdė prieš rinkimus skelbtos mokesčių reformos.

„Tai, kad buvo išlaikytos ankstesnės Vyriausybės ekonominio skatinimo priemonės ir atlikti tik kosmetiniai mokesčių įstatymų pakeitimai, ir sudarė esmines prielaidas sparčiam ekonomikos augimui. Todėl išlaikomos neblogos perspektyvos Lietuvai įvesti eurą“, – pažymėjo J. Razma.

Pozityviai vertindamas dujų bei elektros kainų mažėjimą, TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas atkreipė dėmesį, kad dujų kainos mažėja savaime, nukritus pasaulinėms naftos kainoms ir Vyriausybės vadovui šiuo atveju nekorektiška sau prisiskirti nuopelnų.

„Nematome jokio pagrindo skelbti kokias nors atliktas reformas sveikatos apsaugos ar žemės ūkio srityse, – sakė J. Razma.

Pasak jo, sveikatos apsaugos srityje labiausiai pastebimas faktas, kad po kelerių metų daugelio gydymo įstaigų darbuotojai vėl turėjo eiti priverstinių nemokamų atostogų. Per palyginti trumpą savo vadovavimo ministerijai laikotarpį socialdemokratų deleguotas sveikatos apsaugos ministras sugebėjo supriešinti privačių ir valstybinių gydymo įstaigų darbuotojus. Anot J. Razmos, nors Premjeras akcentuoja žemės ūkio politiką, bet ar yra pagrindo girtis tuo, kad kitais metais žemdirbiams skirti apie 350 mln. litų mažesni asignavimai nei praėjusiais metais, kai sunkiai sprendžiama užsidariusios lietuviškiems pieno produktams Rusijos rinkos problema, kai krinta žaliavinio pieno supirkimo kainos?

„Objektyviai Premjeras galėtų įvardinti gana nedaug teigiamų pokyčių, kurie priklausė nuo jo Vyriausybės sprendimų“, – apibendrino parlamentaras, Vyriausybei palinkėdamas ryškesnių pasiekimų kitais metais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!