- Reklama -
Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Grupė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narių įregistravo Visuomenės informavimo įstatymo 27 ir 28 straipsnių pakeitimo įstatymo projektą (XIIP-1468), kuriuo siūloma naikinti dabar veikiantį VšĮ Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondą, ir vietoj jo įkurti biudžetinę įstaigą prie Kultūros ministerijos. Šios įstaigos vadovą skirtų Kultūros ministras, šioje kadencijoje deleguotas Darbo partijos.

„Pažymėtina, kad fondas skirsto regioninei spaudai labai svarbias paramos lėšas, taip pat lėšas kultūros, meno, šviečiamojo pobūdžio leidiniams bei laidoms. Fondui skirta biudžeto lėšų suma nustatoma Seimui priimant valstybės biudžeto įstatymą ir valdžios institucijos toliau iš esmės nebeturi įtakos skirstant šią paramą konkretiems subjektams, – sako Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma. – Padėtis iš esmės pasikeistų, jei lėšų skirstymas būtų perduotas kultūros ministro kontroliuojamai biudžetinei įstaigai. Nors projektą parengė Kultūros ministerijos darbo grupė, ministras kažkodėl nepanoro jo teikti per Vyriausybę, o pasirūpino, kad projektą įregistruotų jo partijos kolegė Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė bei jos paprašyti komiteto nariai.

J. Razma po šio projekto iniciatyva įžvelgia Darbo partijos atstovų užmačias įgijus paramos skirstymo kontrolę daryti įtaką žiniasklaidai ir tikisi, kad Seimo nariai, balsuodami dėl šio projekto, įvertins minėtą aplinkybę. O didesnio skaidrumo siekius, pasak Seimo nario, galima įgyvendinti ir nekeičiant dabartinio fondo statuso, bet numatant nešališkumo deklaracijas, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo taikymą Fondo tarybos nariams.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!