- Reklama -

D.Lukašanecaitė su mokytoja A.Čeponiene

Vasario 23 d. Ignalinos krašto muziejuje pristatyta gimnazistės Dovilės Lukašanecaitės fotografijų paroda „Akimirkos“. Jaunų žmonių portretai, peizažai, draugų ir nepažįstamų žmonių nuotraukos parodo autorės meninį skonį, sugebėjimą pagauti nepaprastą akimirką.

“Fotografija susidomėjau prieš kelis metus. Tai ir laisvalaikis, ir darbas. Didžiausias iššūkis man – tikėti tuo, ką darau…“,- sakė Dovilė. Pasidžiaugti jaunosios fotografės darbais atėjo šeimos nariai, draugai, bičiuliai, mokytojai, savivaldybės atstovai.

Pati autorė savo parodos svečius pasveikino dainomis. Ši jauna mergina ne tik fotografuoja, su savo draugais ji dažnai koncertuoja įvairiuose renginiuose ir šventėse.

Parodą Dovilei parengti padėjo jos dailės mokytoja Audronė Čeponienė, sakiusi, kad tokios atsakingos, darbščios ir kūrybingos mokinės galima tik pavydėti. Paroda surengta pačios merginos iniciatyva, ji gimė iš didelio noro.

„Norėčiau, kad mane fotografuotų Dovilė“,- sakė mokytoja. Ji merginai linkėjo surasti savo kūrybos erdvę, mokytis, tobulėti ir eiti į žmonių širdis.

Dovilę sveikinusi Ignalinos gimnazijos direktorė Valentina Čeponienė sakė didžiuojasi kuriančiais ir savo kūrybą drąsiai pristatančiais mokiniais. Dovilę ji apibūdino kaip labai aktyvią visuomenininkę, labdaros akcijų organizatorę, gimnazijos dainininkę.

Parodą apžiūrėjęs savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys sakė neabejojantis, jog šitas džiaugsmas ir sveika liga fotografuoti tikrai lydės Dovilę visą gyvenimą. Kiekviena nuotrauka yra didelė vertybė jau vien dėl to, kad praėjus kuriam laikui ji taps istorija. Dėkodamas už gražią parodą vicemeras merginai įteikė gėlių ir atminimo dovanėlę.

Dovilė džiaugėsi sveikinimais, gėlėmis, fotografavosi su savo mama Violeta, mokytoja Audrone. Gražus ir viltingas buvo jos kaip fotografės pirmasis prisistatymas Ignalinai.

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!