- Reklama -

DP nuotr.

Rugsėjo 17 d. Jungtinėse Amerikos Valstijose, Čikagos mieste, buvo įsteigtas Darbo partijos skyrius. Skyriaus steigimo iniciatoriais tapo devyni šiame JAV mieste gyvenantys lietuviai. Skyriaus pirmininku vienbalsiai buvo išrinktas kompanijos „Baltic autoshipping“ prezidentas Andrius Presniakovas. Skyriaus steigimo iniciatorius tiesioginės vaizdo konferencijos metu pasveikino Darbo partijos pirmininko pavaduotojas Vytautas Gapšys.

„Internetu turėjome galimybę tiesiogiai pabendrauti su JAV gyvenančiais darbiečiais ir stebėti skyriaus įsteigimo ceremoniją. Akivaizdu, kad žmonės yra kupini ryžto veikti, plėstis ir skleisti Darbo partijos idėjas bei siekius už Lietuvos ribų, ir tai yra be galo malonu“, — sakė V. Gapšys.

Čikagoje įsteigtas skyrius yra antras Darbo partijos skyrius, įsteigtas ne Lietuvoje. 2009 m. balandžio mėnesį buvo įsteigtas Darbo partijos skyrius Londone.

„Džiaugiuosi, kad užsienyje gyvenantys lietuviai neatsiriboja nuo įvykių Lietuvoje ir ne tik stebi politinius procesus, vykstančius tėvynėje, bet ir siekia aktyviai į juos įsitraukti. Ne mažiau svarbu yra ir tai, kad būtent Darbo partijos idėjos yra artimiausios užsienio lietuviams, o tai yra geras ženklas, parodantis, kad einame teisingu keliu. Neabejoju, kad Darbo partijai įgyvendinus savo programą, bent dalis iš šiuo metu Amerikoje, Anglijoje, Airijoje, Norvegijoje ir kitose šalyse gyvenančių mūsų tautiečių pagaliau panorės grįžti namo“, — teigė Darbo partijos vicepirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!