- Reklama -

KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių prašydamas paaiškinti, nuo kokių veiklos sričių buvęs „Icor“ grupės įmonės darbuotojas, o dabar energetikos viceministras Algimantas Zaremba turės nusišalinti, turint omenyje „Icor“ grupės veiklos pobūdį: nuo šilumos gamybos ir vartojimo; elektros gamybos ir vartojimo; biokuro gamybos ir vartojimo; dujų importo ir vartojimo.

„A. Butkevičius ne vieną kartą deklaravo, kad ministrai sau pavaldžiose ministerijose nesitvarkys kaip „savo tėvonijose“. Tai ar ponas Zaremba kuruos buvusią darbovietę ir „Vilniaus energijos“ klausimus, ar turės nusišalinti?“, – klausė K. Masiulis.

A. Zaremba įstatymų nustatyta tvarka yra pripažintas asmeniu, pažeidusiu Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą. Nors valstybės tarnautojas turėjo žinoti, kad privalo nusišalinti nuo klausimų, susijusių su buvusia darboviete.

„Naujasis viceministras jau būdamas savivaldybės tarybos nariu ir turėdamas atstovauti visų vilniečių interesams, nepamiršo „Icor“. O ar dabar turėdamas atstovauti jau visų Lietuvos gyventojų interesams jis sugebės atsiriboti nuo buvusios darbovietės?“ – klausia parlamentaras.

Prieš tapdamas energetikos viceministru A. Zaremba buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu ir iki šiol dirbo „Icor“ grupėje, kuri susijusi su „Vilniaus energija“. Abiejuose įmonėse 2012 m. teisėsaugos pareigūnai atliko kratas, įtariant, kad buvo dirbtinai didinamos šilumos kainos.

Kaip žinia, A.Zaremba Vilniaus miesto savivaldybės taryboje užėmė nužudyto tarybos nario advokato Sergejaus Novikovo vietą. Sergejus Novikovas buvo nužudytas Vilniaus miesto tarybos posėdžio išvakarėse – tame tarybos posėdyje turėjo būti balsuojama dėl “Vilniaus energijos” akcininko pakeitimo: kad savivaldybė sutinka, jog “Vilniaus energijos”  akcijos būtų perleidžiamos vos 37 eurų įstatinį kapitalą turinčiai prancūzų įmonei.

Po S.Novikovo nužudymo A.Zarembai tapus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, taip jau sutapo, kad būtent “Vilniaus energijos” vieno iš departamentų vadovų A.Zarembos balsas buvo lemiamas balsuojant dėl “Vilniaus energijos” akcijų perrašymo.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!