- Reklama -
Seimo narys Kęstutis Pūkas. KK nuotr.
Seimo narys Kęstutis Pūkas. KK nuotr.

Pranešu, kad 2017-04-19 vykusiame Specialiosios komisijos posėdyje komisijos pirmininkė D. Šakalienė reikalavo, kad aš, Kęstutis Pūkas, duočiau paaiškinimus apie Specialiosios komisijos be manęs ištirtas aplinkybes, kurių nežinau. Komisijos pirmininkė nurodė, kad man atsisakius duoti paaiškinimus tai bus laikoma teisės į duoti paaiškinimus (teisės į gynybą) atsisakymu. Aš iki šiol nesu supažindintas su jokiais Komisijos man už akių neteisėtai tirtais man nežinomų liudytojų parodymais, Komisijos neva turimais nesumontuotais ir neiškarpytais vaizdo įrašais ir kita man už akių rinkta, tirta ir apkaltos pagrindu esančia medžiaga.

Nepaisant to, 2017-04-19 dienos Komisijos posėdyje (pirmame, kuriame man buvo leista dalyvauti) komisijos pirmininkė D. Šakalienė reikalavo, kad aš, Kęstutis Pūkas, duočiau paaiškinimus, leidžiant suprasti, jog kituose posėdžiuose mano paaiškinimų Komisija neklausys. Pabrėžiu, kad tokiu būdu Specialioji komisija užkirto man kelią gintis nuo man mestų kaltinimų, nes savo paaiškinimus buvau priverstas teikti nebūdamas supažindintas su prieš mane atikto tyrimo turiniu ir nežinodamas nuo ko konkrečiai turėčiau gintis.

Pažymiu, kad Specialiosios komisijos pirmininkė tendencingai interpretuoja 2017-04-19 įvykusį posėdį ir viešai skelbia esanti įsitikinusi mano kaltumu. Naujienų portalui www.delfi.lt D.Šakalienė aiškiai ir nedviprasmiškai nurodė:„Jis neigia bet kokią seksualinio priekabiavimo ar kitos nusikalstamos veikos, ar bet kokį Konstitucijos priesaikos sulaužymo faktą <…>. Manęs asmeniškai tai neįtikino“, – sakė D. Šakalienė. Ji aiškina matanti neatitikimą tarp ikiteisminio tyrimo medžiagos, komisijai liudijusių asmenų parodymų bei paties K. Pūko paaiškinimų.“

Aš, Kęstutis Pūkas, visada neigiau man mestus kaltinimus, nes jokio seksualinio priekabiavimo prie kandidačių į darbo vietą niekada nebuvo. Tuo tarpu Specialiosios komisijos pirmininkė iki išvadų pateikimo viešai deklaruoja esanti įsitikinusi mano kaltumu ir sąmoningai klaidina visuomenę, nurodydama, kad aš, Kęstutis Pūkas, liudijau melagingai.

Dar kartą pabrėžiu, kad objektyviai negaliu duoti paaiškinimų apie tai, ko nežinau ir objektyviai negaliu žinoti. Aš iki šiol nemačiau, negirdėjau ir nebuvau supažindintas nei su vienu įrodymu, kuris pagrįstų man mestus kaltinimus. Pabrėžiu, kad ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai taip pat iki šiol nesikreipė į Seimą dėl mano imuniteto panaikinimo, iš ko darau logišką išvadą, kad kaltinimai man yra nepagrįsti, todėl prokurorai  iki šiol nemato pagrindo ne tik siekti pateikti man įtarimus, bet ir apklausti mane kaip liudytoją ar specialųjį liudytoją. Galiausiai, 2017-04-19 Komisijos posėdyje apklausta Lygių galimybių kontrolierė vienareikšmiškai patvirtino, kad per visą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos egzistavimo laikotarpį nei vienas asmuo nėra kreipęsis dėl mano elgesio darbe.

Suvokdama, kad neturi jokių įrodymų mano kaltei pagrįsti, tačiau bet kokia kaina siekdama visuomenei paskelbti mane žeminančias melagingas žinias, Dovilė Šakalienė savo elgesiu peržengia bet kokias teisėtumo ir padorumo ribas: intensyviai ieško tariamai nukentėjusių merginų, kurios galėtų mane apibūdinti neigiamai, merginoms atsisakius atvykti, siekia jas anonimiškai apklausti raštu, įslaptina šaukiamus liudyti asmenis, žiniasklaidai viešina anoniminius man nežinomų liudytojų pasakojimus kaip neginčijamus faktus, reikalauja duoti paaiškinimus apie man nežinomą bylos medžiagą arba savo teisės į gynybą apskritai atsisakyti.

Matydamas, kad Specialiosios komisijos pirmininkės veikimas peržengia ne tik teisėtumo bet ir protingumo ribas, suvokdamas, kad Komisijos pirmininkė Specialiosios tyrimo komisijos vaidmenį suvokia ne kaip objektyvus arbitro, o kaip mane, Kęstutį Pūką iš LR Seimo bet kuria kaina privalančio pašalinti organo vaidmenį, šiandien kreipiausi į LR Seimo pirmininką, prašydamas inicijuoti Komisijos darbo sustabdymą, kol bus atsakyti klausimai dėl LRS Statuto apkaltos procese pažeidimų ir D.Šakalienės galimybės toliau eiti Komisijos pirmininkės pareigas.

Seimo narys Kęstutis Pūkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!