- Reklama -
Pirmieji šimtas dienų parodys, ar Dalia Grybauskaitė bus tikra Lietuvos Prezidentė, ar tik marionetė - koks buvo V.Adamkus

Liepos 12-ąją dieną Lietuvos prezidento pareigas pradėjo eiti Dalia Grybauskaitė. Pirmiausias jos uždavinys – sudaryti patikimą ir profesionalią komandą, sugebėsiančią padėti valdyti valstybę. Nes, kaip žinoma, „kadry riešajut vsio“ („viską lemia kadrai“, rus.). Be to, būtent netinkami kadrai didžiąja dalimi ir lėmė Prezidento R.Pakso apkaltą, per kurią išaiškėjo ir vienas labai įdomus momentas – Prezidentūroje svarbu ne tik Prezidento patarėjai, bet ir raštinės darbuotojai.

Kilus R.Pakso vertimo skandalui, vienas Prezidento R.Pakso patarėjas netyčia pastebėjo, jog kai kurie korumpuotų pareigūnų atžvilgiu Prezidentūroje iš žmonių gauti skundai skiriasi nuo žmonių paliktų Prezidentūroje skundų.

„Kartą teko priimti vieną buvusį pareigūną, kuris buvo parašęs raštą Prezidentui ir išdėstęs aukštų pareigūnų korupcijos faktus. Į priėmimą jis atsinešė savo rašytą pareiškimą. Sulyginę jo atsineštą pareiškimą su paliktu Prezidentūroje, abu buvome šokiruoti. Taip, pareiškimas, rašytas jo vardu, buvo. Tačiau tai buvo sukeistas pareiškimas – visa informacija apie aukštus korumpuotus pareigūnus buvo išimta, o pasirašiusio žmogaus parašas – suklastotas“, – „Karštam komentarui“ pasakojo vienas buvęs Prezidento R.Pakso patarėjas.

Taigi, jei Dalia Grybauskaitė norės žinoti tikrąją padėtį Lietuvoje – nes paskutinė instancija, kuriai visas savo nuoskaudas išsilieja žmonės, yra Prezidento institucija, ji privalės turėti ypač patikimus raštinės ir kanceliarijos darbuotojus bei … patarėjus. Ir ypač patarėjus. Nes žmonių pareiškimai iš raštinės keliauja ne Prezidentui, bet pagal atskiras sritis atsakingiems Prezidento patarėjams. „Įkištas“ patarėjas, kurio užduotis – pridengti pareigūnų korupciją ir nusikaltimus, gavęs jo bičiulius „deginantį“ pareiškimą, turėtų galimybę veikti pagal tą praktiką, kuri buvo praktikuojama R.Pakso prezidentavimo metu – keisti netinkamą žmonių pareiškimų turinį, o apie pareigūnų korupciją Prezidentei – nutylėti.

„Karštas komentaras“ Nr.13, 2009 m. liepos 10-24 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!