- Reklama -
Kai kitą kartą bus mitingas, policija į žmones nešaudys - nes minios priedanga bus pati policija. KK nuotr.

Balandžio 14 d.

Kas vyksta valstybėje? Vienu sakiniu šiandien į šitą klausimą neatsakysi. Tačiau stebint iš šalies politinę situaciją Lietuvoje bei prisiminus, jog prieš penkerius metus jie išvertė mūsų tautos išrinktą Prezidentą Rolandą Paksą, šiandien galime konstatuoti: jie taip pat skilo. Į tuos, kurie pateko prie valdžios lovio, ir tuos, kurie, likę už borto, rezga sąmokslo planus, kaip savo valdžią vėl atsikovoti. Šį kartą išversdami iš posto tuos kitus juos.

„Truputį pakentėkit – mes tuoj sugrįšim“, – tokie atgarsiai parskrisdavo iš rajoninių policijos komisariatų po buvusio generalinio policijos komisaro Vytauto Grigaravičiaus apsilankymų. O politikos kuluaruose sklandė kalbos apie galimas riaušes, kraujo praliejimus ir išankstinius Seimo rinkimus dar iki gegužės 17-ąją įvyksiančių Prezidento rinkimų.

Ir ta sugrįžimo valanda, atrodo, išmušė. Sausio 16-ąją Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė suorganizavo mitingą, kuris buvo priedanga jiems sukelti riaušes ir pasitreniruoti. Kitaip sakant, pravesti generalinę repeticiją prieš tai, kas Gruzijoje buvo pavadinta „oranžine“ revoliucija. Nes… Kitokiu būdu, kaip tik, įkaitinus atmosferą ir nuvertus Andriaus Kubiliaus Vyriausybę, ir sukėlus priešlaikinius Seimo rinkimus, į valdžią ateiti šansų nėra jokių. Nes… Visa analizė rodo: jei Andriaus Kubiliaus Vyriausybė išsilaikys iki rudens, priešlaikinių Seimo rinkimų Lietuvoje nebus.

Ir todėl… Sausio 16-ąją, sukvietus daugiatūkstantinę minią prie Seimo, dužo mūsų įstatymų kalvės langai, specialiosios pajėgos šaudė į mitinguotojus, o pipirinės dujos graužė demonstrantų akis.

Artūras Paulauskas – žmogus, po Seimo rinkimų likęs politikos užribyje ir bevelijantis į politiką kuo greičiau sugrįžti, per tą patį momentą buvo visai ne prie Seimo – Naujosios sąjungos vėliavomis mosikavo prie Vyriausybės. Todėl, be jokios abejonės, Andrius Kubilius „riaušininku“ ant visos Lietuvos apšaukė tą, kuris maišėse per tuos įvykius prie Seimo, t.y. buvo po ranka. Taip, taip – „Fronto“ partijos pirmininką Algirdą Paleckį.

Matyt, į A.Kubiliaus Vyriausybę infiltruotas koks premjero patarėjas „teisingai“ pasufleravo premjerui Andriui Kubiliui kas ir kaip.

Taigi, Algirdas Paleckis – tas „riaušių organizatorius“ – turi būti suimtas. Ne kitaip.

Tačiau … VSD generalinis direktorius Povilas Malakauskas VSD knibždančių dezinformacija ( kad riaušes prie Seimo organizavo „Fronto“ partijos pirmininkas Algirdas Paleckis) nepatikėjo. Taip Algirdas Paleckis liko laisvėje, o suplanuotas valdžios užėmimo planas ėmė rutuliotis toliau, valdžios institucijoms oficialiai konstatavus, kad „niekas jokių riaušių prie Seimo neorganizavo“. Tačiau ar … tikrai?

„Mano laiptinėje, socialiniai remtinų žmonių name, gyvena keletas asmenų – 7-9 kartų teisti recidyvistai. Tačiau jie visi žinojo, kad sausio 16-ąją turi būti prie Seimo. Ir buvo“, – „negerų“ berniukų, pasižyminčių visiška apatija politikai, tokiu gana „pilietišku“ poelgiu stebėjosi jų kaimynė. Mat paprastai tokiu metu jie degtinę geria.

Taigi kažkas, kas kontroliuoja nusikalstamą pasaulį, sausio 16-ąją paspaudė visus reikiamus mygtukus. (Policijoje komisarai tai vadina „kontroliuojamu nusikalstamumu“. Į lietuvių paprastą kalbą išvertus: „Mes laikome nusikalstamą pasaulį savo rankose“). Nes – tik „kriminalinio mąstymo“ rankomis į valdžią gali ateiti „prokuroriškos ir ekskomisariškos baltosios pirštinės“. Akmenų mėtymas į Seimo langus – ne joms.

Taigi, oficialiai riaušių jokių nebuvo, tačiau – Vilniaus m. 3 PK vis dėlto surašė mitingo organizatoriams – profsąjungų vadovams – pažeidimų protokolus „dėl pažeisto Susirinkimų įstatymo“. Atseit mitingo organizatoriai nesiėmė pakankamai priemonių, kad, kilus neramumams, prie parlamento pasikeistų mitingo pobūdis ir kad būtų laikomasi 75 metrų atstumo nuo Seimo.

„Policija neturėjo surašyti profsąjungų vadovams jokių administracinių teisės pažeidimo protokolų“, – kraipė galvas „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Vidaus reikalų ministerijos. Ir tuomet… Mozaika ėmė dėliotis į savo vietas: administracinių teisės pažeidimų protokolų išrašymas profsąjungų lyderiams – tai pretekstas eskaluoti sausio 16-osios įvykių temą, kaitinti situaciją ir kelti chaosą…. Nes profsąjungiečių prie teismo stojęs ginti Artūras Paulauskas su visa savo „sistema“ tik per neramumus šalyje gali į valdžią sugrįžti.

Vilniaus m. 3 PK, išrašiusio administracinių teisės pažeidimų protokolus profsąjungų lyderiams, vadovė Liucija Borusevičienė laikinojo Prezidento A.Paulausko 2004 m. birželio 25 d. apdovanota Vyčiaus kryžiaus ordinu Riterio kryžiumi.

Prieš kelias savaites 48 metų komisarė … išėjo į pensiją. Mauras atliko savo darbą, mauras išėjo … ilsėtis?

Kai kitą kartą prie Seimo vyks mitingas, į mitinguotojus niekas nešaudys“, – dar viena mozaikos detalė iš buvusio aukšto pareigūno lūpų.

Ir staiga pasigirsta: už 50 tūkstančių litų, skirtų viešiesiems ryšiams, basi policininkai surengė prie Vyriausybės protesto akciją.

Atmosfera kaitinama. Chaosas jėgos struktūroje – policijoje – keliamas. O kas toliau?

„Balandžio 25 d. kai kurios partijos kviečiamos prie Seimo paremti policininkus. Planuojama surinkti 10-20 tūkstančių žmonių“, – dar viena detalė iš tos pačios serijos.

Ir paveikslas susidėlioja visu gražumu: POLICIJA NEŠAUDYS TIK Į POLICIJĄ.

O tuo tarpu Vidaus reikalų ministerijoje… VRM auditas laukia nesulaukia senųjų mesijų sugrįžimo, nes … jau pusę metų niekaip negali surašyti „teisingų“ išvadų, patikrinus policijos komisariatų statybas Vytauto Grigaravičiaus ir Artūro Paulausko viešpatavimo laikais po grifu „slaptai“. Mat, pasak šaltinių iš to paties VRM, kai reikdavo be konkurso pasirinkti statybos bendrovę, tai ant dokumento atsirasdavo grifas „slaptai“, bet kai reikėdavo tą komisariatą mūryti, tai „slaptumas“ išnykdavo (nes priešingu atveju net mūrininkas privalėtų turėti leidimą dirbti su „valstybės paslaptimi“ – statybos projektai turėtų būti slapti).

Tačiau informacija apie balandžio 25 d. rengiamus įvykius nuteka. Ir – „Balandžio 25 d. jokio policininkų mitingo nebus“, – trenkė žinia lyg perkūnas iš giedro dangaus.

VRM koridoriuose kažkas nervingai, drebančiomis rankomis užsirūko…

O prieš kelias savaites Eltos spaudos konferencijų salėje Nacionalinio Žalgirio pasipriešinimo judėjimo kūrėjai pareiškė norintys įspėti, jog „iš A.Valinsko, V.Uspaskicho ir R.Pakso girdėjo“, jog gali būti „pilietinis karas“, „kraujo praliejimas“ ir pan.

Balandžio 15 d.

Šiandien žiniasklaida pranešė, kad VRM mažinami asignavimai 55 mln. Lt, ir pareigūnai bus išleisti kelioms savaitėms nemokamų atostogų.

Tai reiškia, kad atmosfera kaitinama. Tiems, kurie rengiasi versti valdžią, reikia, kad nebūtų, kas daro tvarką, kai įvyks tai – įvykiai, pranoksiantys galbūt net pačią Gruzijos „oranžinę“ revoliuciją.

Todėl Valstybės saugumo departamento uždavinys – išsiaiškinti, kieno rankose degtukas, kaitinantis atmosferą ir rengiantis visuomenę būsimam valdžios perversmui, bei užkirsti kelią būsimiems brutaliems įvykiams.

Nes scenarijus yra numatytas toks: kai POLICIJA NEŠAUDYS Į POLICIJĄ, o po mitinguojančių policininkų priedanga 10-20 tūkstančių minia užims Seimą, Prezidentūrą ir Vyriausybę, prieš žmones Rasa Juknevičienė bus priversta išvesti kariuomenę, kuri PRALIES MITINGUOTOJŲ KRAUJĄ, ir tuomet su didžiausiu triukšmu bus nuversta dabartinė valdžia, paskelbti priešlaikiniai Seimo rinkimai.

Tačiau kas valdys Lietuvą po numatomo mitinguotojų susirėmimo su Lietuvos kariuomene?

Į šitą klausimą turbūt turėtų atsakyti mūsų premjeras Andrius Kubilius, kuris, puikiai žinodamas, kad būtent POLICIJOS KORTA bus pasinaudota siekiant nuversti valdžią Lietuvoje, sudaro visas sąlygas kai kam šita korta pasinaudoti.

Nėra klausimų – artėjanti a la Gruzijos revoliucija bus labai sunkus egzaminas mūsų VSD.

Pasufleruosime: rankos, siekiančios sužaisti POLICIJOS KORTA, kad būtų nuversta valdžia, yra ir Finansų ministerijoje, ir VRM, ir premjero aplinkoje, ir … VSD.

16 val. 34 min.

Įvykiai skubinami. Balandžio 25 d. policininkų mitingas bus. Policijos profsąjungos pateikė Vilniaus m. savivaldybei paraišką dėl mitingo.

Revoliucija bręsta. Kieno pusėje bus saugumas? Labai greitai bus matyt.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!