- Reklama -
Dalia Grybauskaitė nė neketina dalyvauti Prezidento rinkimuose

Jau daugiau nei metus kuriamas mitas, kad Europos komisarė Dalia Grybauskaitė dalyvaus 2009 m. gegužę įvyksiančiuose Lietuvos Prezidento rinkimuose. Jos, kaip vienos iš galimų kandidatų į prezidentus, pavardė kas savaitę minima sociologinėse apklausose, o sociologinių tyrimų rezultatai jai nuolat prognozuoja sėkmę Prezidento rinkimuose.

Tuo tarpu „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Vyriausybės teigia, jog Dalia Grybauskaitė nedalyvaus Lietuvos Prezidento rinkimuose, o skleidžiamas mitas apie jos dalyvavimą šiuose rinkimuose tėra dūmų uždanga kitam kandidatui į prezidentus prašokti.

„Labai neteisinga, kad pirmasis atkurtos, nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis nėra tituluojamas Lietuvos Prezidentu. Tai yra istorinė klaida, kurią būtina atitaisyti. Todėl dabar visuomenei yra brukama nuomonė, esą Dalia Grybauskaitė kandidatuos į prezidentus, tačiau paskutinę minutę ji pasakys, kad nesutinka kandidatuoti, ir konservatoriai į prezidentus iškels Vytauto Landsbergio kandidatūrą. O kadangi Dalia Grybauskaitė yra be galo populiari Lietuvoje ir jos nuomonė yra labai svari, tai, jeigu ji viešai parems Vytauto Landsbergio kandidatūrą, jis turi didžiulę galimybę būti išrinktas Lietuvos prezidentu. Be to, Seimo rinkimų rezultatai parodė, kad dabar rinkimus laimės konservatorių kandidatas“, – išsakė Vyriausybės kuluaruose sklandančias kalbas KK šaltinis.

Apie tai, kad iš tiesų labai rimtai svarstoma Vytauto Landsbergio galimybė laimėti Prezidento rinkimus 2009 m. gegužę, „Karštam komentarui“ patvirtinto ir šaltiniai iš Konservatorių partijos tarybos.

2008-12-23

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!