- Reklama -

Giedrė Gorienė

Kai prezidentė po tris valandas trukusio susitikimo su Generalinės prokuratūros vadovybe (per savo atstovą spaudai) pareiškė, kad ji pasitiki generaliniu prokuroru ir jis gali toliau eiti generalinio prokuroro pareigas, pirma mintis, kuri šovė tuomet į galvą, buvo tokia: prezidentė padarė pirmą rimtą klaidą. Nes barškuolė gyvatė, kad ir kaip tu ją bevadintum ar kaip gražiai prieš ją belinkčiotum, vis tiek savo prigimtimi yra barškuolė ir, pasitaikius progai, įkąs. Mirtinai įkąs. O netrukus po Generalinės prokuratūros vadovybės susitikimo su prezidente sekę įvykiai parodė, kad mūsų prezidentė įkliuvo į gudriai jai prokurorų paspęstus spąstus, ir kad tas barškuolės mirtinas įkandimas – tik laiko klausimas. Pavasarį jis bus ar vasaros pradžioje?

Taigi, klaida. Rimta klaida, nes – prezidentės kortos Generalinės prokuratūros vadovybei žinomos, tuo tarpu, ką ponai prokurorai planuoja, prezidentė nežino. Ir niekas iš jos patarėjų jai nepasakys. Nes kai kurie patarėjai, vadinkim daiktus tikrais vardais, atstovauja ne prezidentės D.Grybauskaitės interesams, bet yra klano įkišti. Kad valdytų informaciją, kontroliuotų situaciją ir planuotų ėjimus į priekį – taip, kaip reikia ne prezidentei, bet jiems. Pirmiausia – padaryti prezidentę D. Grybauskaitę įtariamojo pedofilo Andriaus Ūso „stogu“ ir susidorojimo su teisėja Neringa Venckiene Teisėjų taryboje įrankiu. Kodėl? Nes pastatyk šiandien šalia pedofilija įtariamo A.Ūso prezidentę, ir jos reitingai momentaliai nukris. O tuomet jau bus galima realizuoti ir prezidento apkaltos idėją kitos sudėties (po priešlaikinių Seimo rinkimų) Seime (apie ką jau subtiliai užsimena vadinamiems „valstybininkams“ tarnaujanti žiniasklaida) – nes kas eis ginti „pedofilus globojančios“ ir „su D.Kedžio seserimi teisėja N.Venckiene susidorojusios“ prezidentės? Gal tik A.Ūsas su L.Stankūnaite ir Generalinės prokuratūros vadovybės korpusu – kad prezidentės apkalta praeitų sklandžiau. Nes – kad ir kiek Generalinės prokuratūros vadovybė vaidintų ikiteisminį tyrimą M.Laurinkaus, D.Dabašinsko ir A.Pociaus atžvilgiu, nors ir kaip prokurorai trimituotų, kokią kardomąją priemonę (rašytinį pasižadėjimą neišvykti) jie ruošiasi M.Laurinkui skirti, negalima pamiršti vieno: dabartinė Generalinės prokuratūros vadovybė yra vadinamojo „valstybininkų“ klano, kuriam priklauso tas pats M.Laurinkus, D.Dabašinskas ir A.Pocius, dalis. Ir greičiau jau bus nuversta šita Vyriausybė, paleistas šitas Seimas, surengti priešlaikiniai Seimo rinkimai ir surengta prezidentės D.Grybauskaitės apkalta, negu prokurorų „valstybininkų“ korpusas leis sėsti į teisiamųjų suolą dėl slaptų CŽV kalėjimų vienam iš savų – juo labiau vienai iš šitos „valstybininkų“ klano hidros galvų.

Tai, kad garsioji pedofilijos byla, kurios paveiksle šalia pedofilija įtariamo A.Ūso prezidentės D.Grybauskaitės patarėja Solveiga Cirtautienė pastatė ir pačią Lietuvos Respublikos prezidentę, nėra tik eilinė mažos mergaitės išprievartavimo byla, rašiau iš karto po kruvinųjų spalio 5 d. įvykių. Tai byla – įrankis, kuriuo turi būti kaitinama visuomenė, keliama įtampa ir provokuojamos riaušės. Riaušės, daug riaušių visur Lietuvoje, nes tik taip galima išprovokuoti visuomenę sukilti ir nuversti šitą pedofilinį (su Generalinės prokuratūros vadovybe pedofilijos byloje nesusitvarkantį) Seimą. Tam, kad konservatorių vietą naujame Seime ir Vyriausybėje po priešlaikinių Seimo rinkimų užimtų tie, kurie šiandien, išspirti iš politikos, Gaivenio laidose prieš miegą seka tautai pasakas apie pedofilija įtariamo A.Ūso ir D.Kedžio dukrelės mamos L.Stankūnaitės meilę…

„Prezidentė turbūt neįsivaizduoja, su kokia jėga ji susidūrė“, – po trečiadienio prezidentės susitikimo su generaliniu prokuroru man pasakė viena signatarė.

Neįsivaizduoja, nes tai – hidra. Nukirsk vieną galvą, ir vietoj jos netrukus išaugs kita. Tuo tarpu apie kraujagyslių, maitinančių šitos hidros galvas, perkirtimą niekas nekalba. Bet juk tik perkirtus jas, hidros galvos pačios nukris – nes nebus, kas jas daugiau maitina. Štai čia ir yra esmė – hidrą maitinančios kraujagyslės, o ne hidros galva!

Pagrindinės kraujagystės, šiandien maitinančios vadinamųjų „valstybininkų“ hidrą, – tai Valstybės saugumo departamentas ir Generalinė prokuratūra. Visi faktai rodo, kad mes, valstybė, neturim jų. Nes valstybės ir jos žmonių gerovė iš esmės priklauso nuo šalies slaptųjų ir teisėsaugos tarnybų. Jos blogai veikia – valstybės nėra. Viena tarnyba daro nusikaltimus – kita dengia. Taigi uždaras ratas, kuriame žodžio „valstybė“ nėra. Ir, kaip rodo pastarųjų mėnesių įvykiai, dar ilgai nebus…

Jei mes būtume turėję Valstybės saugumo departamentą, tiksliau – jei būtume turėję Lietuvos valstybei, o ne „tai rankai, kuri maitina“ tarnaujantį saugumą, šiandien turėtume pelningai dirbančią „Mažeikių naftą“, kuri uždirbtų mūsų biudžetui milijonus. Jei būtume turėję saugumą, tai uždarius Ignalinos atominę eletrinę, valstybė būtų sukaupusi rezervą naujos elektrinei statybai – už 6 ct savikainą gaminusi elektros energiją, pardavinėjo ją juk po 35 ct… Jei būtume turėję Lietuvos saugumą, po 20 nepriklausomybės metų šiandien būtume gyvenę kaip švedai, tačiau, deja… Jei islamo šalyse Vakarų slaptosios tarnybos kaip įrankį prieš šalį naudoja religiją, tai Lietuvoje – duokit pinigų ir mažų vaikų. Nes orgijos, ištvirkimas ir visiškas moralės nebuvimas yra aukščiau už įstatymo raidę ir tai, ką vadiname LIETUVA…

Kas valdo Lietuvą? Kas tie jie? Aiškėja – pedofilų klanas, dirbantis su supuvusiomis Vakarų slaptosiomis tarnybomis išvien. Tai ne tik slapti CŽV kalėjimai, spalvotosios revoliucijos Gruzijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje, kurių metu mūsų supuvusiems saugumiečiams buvo puiki proga užsidirbti milijonus, bet ir „Mažeikių nafta“ – atiduota Vakarų slaptosioms tarnyboms, kad, išsiplovus pakankamą sumą pinigų, ji atitektų tikriesiems pirkėjams – už Michailo Chodorkovskio stovintiems Rotšildams… Tai, kad amerikiečių slaptųjų tarnybų milijonai, skirti spalvotosioms revoliucijoms Ukrainoje, Gruzijoje ir Baltarusijoje, galėjo būti mūsų pinigai, amerikiečių ir britų slaptųjų tarnybų išplauti iš „Mažeikių naftos“, prielaida gana reali. Nes – mūsų „Mažeikių nafta“ buvo išplauta amerikiečių ir britų slaptųjų tarnybų, o spalvotųjų revoliucijų apmokymai opozicijoms tai vyko Lietuvoje… Viskas vietoje, ar ne?

„Aš tikrai žinau, kad už G.Kiesaus žmogžudystės stovi saugumas“, – prieš keletą mėnesių „Karštam komentarui“ sakė buvęs saugumo agentas Kęstutis Vilkauskas. Tas pats, kurį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas A.Anušauskas išvadino „grafomanu“ – mat K.Vilkauskas užsigeidė, kad A.Anušauskas sudarytų Seime komisiją, kuriai jis, K.Vilkauskas, pateiktų visus įrodymus apie juodąjį mūsų saugumą ir dar juodesnius jo darbelius…

Tačiau A.Anušauskui – ir slapto CŽV kalėjimo klumpakojo su Mečiu Laurinkumi yra į valias. Todėl Seimo NSGK ištyrė, kad prielaidos slaptam CŽV kalėjimui egzistuoti buvo, tačiau ar ten buvo laikomi įtariami teroristai – nežinia. Apie operacinės stalus ir sutartis teikti skubią reanimacinę pagalbą – taip pat tylu. Jei išlįstų mūsų saugumo galai dar ir privatizuojant „Mažeikių naftą“ ar įvykdant fizines likvidacijas, tada jau „kaput“ – paleisti visą saugumą ir pradėti komplektuoti iš naujo. Tik naujų kadrų priėmimą būtų galima palengvinti – išbandyti visus kandidatus urmu. Vietoj 200 klausimų testo pasiūlyti vieną – pedofilinį. Klaipėdoje, „Fazanyne“. Išprievartaus jauną berniuką – darbui saugumo departamente tinkamas. Atsisakys dalyvauti orgijose – iš devinto aukšto. Tokių viešbučių ir Lietuvoje yra. Nes jeigu į Valstybės saugumo departamento vadovus iš tiesų pareina Linas Petronis, visos prezidentės pradėtos permainos VSD ir kalbos apie VSD reorganizaciją sugrįžta į pradinį lygmemį ir tampa visišku apvaliu nuliu. Slaptųjų tarnybų hidra, stačiusi slaptuosius CŽV kalėjimus, maitinusis „Mažeikių naftos“ pinigais ir taškiusi „kremus“ ant Lietuvos vaikų, turės naują galvą – sulyg L.Petronio atėjimu hidros kraujagyslė nebus nukirsta. Bus pasikeitusi tik galva…

Taigi mozaika dėliojasi tokia. Kol kas prezidentės aplinkoje svarstomos VSD generalinio direktoriaus kandidatūros – tos pačios hidros tik skirtingos galvos. Generalinės prokuratūros vadovybei suteiktas laikas atsitraukti, persigrupuoti, pasikaustyti padus gerais kompromatais, baudžiamosiomis bylomis ir smogti – smogti per Seimo narius. Nes strateginė šito klano kryptis aiški – priešlaikiniai Seimo rinkimai. Įtampos visuomenėje kėlimas ir auginimas per D.Kedžio dukrelės bylą – tai tik viena iš taktikos rūšių, kurią pasirinko klanui tarnaujanti Generalinė prokuratūra ir VSD.

„Kovo mėnesį Seimo opozicija inicijuos interpeliaciją premjerui Andriui Kubiliui“, – norintieji valžios neslepia savo planų.

Tuomet logiška – Jonavos rajono apylinkės teismas, kuriam vadovavo dabartinis generalinis prokuroras A.Valantinas, vasario pabaigoje – kovo pradžioje turėtų priimti sprendimą grąžinti D.Kedžio dukrelę pedofilija įtariamo Andriaus Ūso „meilei“ – L.Stankūnaitei (tai pačiai, kuri „nežinojo“, kad jos „mylimasis“, kaip pasakojo pati mergaitė, tampė savo „sysalą“, tepė „kremais“ mažą mergaitę, laižė ją). Nes teisinių kliūčių sugrįžti mergaitei pas motiną neliko – prokuratūra L.Stankūnaitės atžvilgiu nerado jokios nusikaltimo sudėties.

„Jūs įsivaizduojat, kas kils visuomenėje, kai mergaitė bus sugrąžinti šitai motinai?“ – tai klausimas vienoje diskusijų laidoje.

Be abejo, įsivaizduojam – riaušės. Revoliucija. Juk to reikia VSD ir Generalinės prokuratūros vadovybei, kad įvyktų priešlaikiniai rinkimai ir į Seimą kuo greičiau ateitų jie. Tokie patys, kaip ir anie. Anų atspindys. Nes konservatoriai – daugiau mažiau politikai. O atėjęs į Seimą buvęs generalinis prokuroras ar eksmilicininkas viską matuoja tik Baudžiamuoju, Civiliniu ir Administraciniu kodeksu. Kitko jiems nesuprast. Ir, be jokios abejonės, dar prievarta, naudota prieš „antisovietinius elementus“ senais tarybiniais laikais. Todėl dabartinei valdančiajai daugumai reikėtų pamąstyti – jei Generalinė prokuratūra ir VSD per D.Kedžio dukrelės bylą inspiruoja naujus priešlaikinius Seimo rinkimus, ar nevertėtų Seimo posėdžių salėje vietoj Seimo pirmininko stalo ir vietoj Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko stalo pastatyti operacinės stalus? Na, kaip slaptame CŽV kalėjime. Nes kiekvienas juk turi daryti tai, ką moka – jei eksprokuroras ar eksmilicininkas moka „tardyti“, tegul „tardo“. O Juozas Olekas galės skubią reanimacinę pagalbą eksprokuroro ar eksmilicininko nukankintai aukai suteikt…

Taigi, vaizdelis – aiškus. Todėl prezidentei D.Grybauskaitei dabar reikėtų vyti visus ją šalia A. Ūso pastačiusius patarėjus į šoną ir pasiimti į rankas „Karo meną“, nes kitaip – tas laikas, kurį prezidentė davė Generalinės prokuratūros vadovybei, veikia tik prezidentės ir valstybės nenaudai. Nes – ta byla nėra paprasta pedofilijos byla. Tai įrankis – išprovokuoti priešlaikinius Seimo rinkimus ir į valdžią atvesti tuos, kurie ambasadoriumi į Gruziją išsiuntė Mečį Laurinkų, statė slaptus CŽV kalėjimus ir organizavo Gedemino Kiesaus žmogžudystę, kad neišlįstų juodi „Mažeikių naftą“ privatizavusių amerikiečių ir britų, bei jas dengusio juodojo Lietuvos saugumo galai. VSD vadovu tada buvo Mečys Laurinkus – tas pats, kurį D.Grybauskaitė buvo įsakiusi atšaukti iš Gruzijos per 24 valandas. Bet V.Ušackas neatšaukė. Ir neteko posto. „Nuimdama Ušacką, ji labai daug sumaišė kortas. Ir daug kas pyksta ant jos“, – prasitarė vienas aukštas prokuroras.

Taigi, ar supranta prezidentė, su kuo ji šiandien turi reikalą Lietuvoje?

„Karštas komentaras“ Nr.3, 2010 m. vasario 5-19 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!