- Reklama -
Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojo Rimo Ručio žmona - A.Ūso advokatės L.Kraujutaitienės draugė. R.Ručio žmona taip pat buvo gerai pažįstama ir su teisėju J.Furmanavičiumi - jie buvo bendramoksliai VU (KK nuotr.)

Vėtra Radavičiūtė

„Aš dabar negaliu kalbėti, vairuoju, paskambinkite rytoj“, – griežtu balsu pasakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Rolandas Paksas ir padėjo ragelį, kai prasidėjus Garliavos įvykiams prie N.Venckienės namų mergaitę nuo pedofilų klano saugoję žmonės kreipėsi į R.Paksą pagalbos. Kreipėsi, nes tikėjosi, jog, pats nukentėjęs nuo to paties klano, supras ir kitus. Deja, R.Paksas Garliavoje budėjusių žmonių išklausyti nepanoro. Kodėl? Tas klausimas tuomet taip ir liko retorinis.

Dar žiemą, Seime svarstant Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvadas dėl pedofilijos bylos netinkamo tyrimo ir vilkinimo, tuometinį generalinį prokurorą A.Valantiną taip pat įnirtingai gynė Seimo partijos Tvarka ir teisingumas partijos nariai. Tuomet vėlgi daug kam kilo klausimas: kodėl šitoje byloje „paksistai“ taip įnirtingai gina vadinamąją A.Ūso pusę, t.y. pedofilijos bylos vilkinimo „nemačiusį“ A.Valantiną? Tada, žiemą, šis klausimas dar buvo retorinis.

Tačiau dabar šis ryšys – jau aiškus.

Pamenate, ką sakė A.Ūsas, kai Pilietinės demokratijos partija, kurios prezidiumo narys jis buvo, kilus pedofilijos skandalui, atsisakė paskelbti A.Ūsą palaikantį pareiškimą? „Išeisiu ten, kur mane gins“, – tuomet pareiškė A.Ūsas, ir politikos kuluaruose nuskambėjo kalbos, kad A.Ūsas esą išeinąs į partiją Tvarka ir teisingumas.

„Ne, Andrius Ūsas nėra mūsų partijos narys“, – tada, rudenį, politikos kuluaruose plačiai pasklidusias kalbas paneigė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

Oficialiai – ne, o neoficialiai? Ar iš tiesų tarp partijos Tvarka ir teisingumas ir D.Kedžio dukrelės tvirkinimu kaltinamo Andriaus Ūso – nieko bendra?

Paaiškėjo, jog bambagyslė, jungianti partiją Tvarka ir teisingumas, ir pedofilija kaltinamą Andrių Ūsą – tai bendra jo ir L.Stankūnaitės advokatė Loreta Kraujutaitienė.

Pasirodo, kad partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojo, Seimo nario Rimo Antano Ručio žmona Aušra Ručienė ir A.Ūso advokatė Loreta Kraujutaitienė – draugės. Dar 2005 metais jos buvo padavusios į teismą kelionių kompaniją „Novaturas“ ir siekė prisiteisti iš „Novaturo“ 100 tūkst. litų.

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojo Rimo Antano Ručio žmona taip pat buvo gerai pažįstama ir su praėjusių metų spalio 5 d. nužudytu teisėju Jonu Furmanavičiumi. Paaiškėjo, jog Seimo nario R.A.Ručio žmona A.Ručienė ir nužudytas teisėjas J.Furmanavičius – bendrakursiai. Pas jį advokatė A.Ručienė laimėdavo kai kurias bylas.

Buvęs generalinis prokuroras A.Valantinas, kurį pedofilijos skandalo metu gynė partijos Tvarka ir teisingumas nariai Seime, – taip pat Seimo nario, partijos Tvarka ir teisingumas partijos pirmininko pavaduotojo R.Ručio žmonos kurso draugas.

2010-06-27

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!