- Reklama -
Buvęs G.Vagnoriaus Vyriausybės kancleris K.Čilinskas sugalvojo, kaip nusiplauti partinę dėmę nuo JDJ - Jungtinis demokratinis judėjimas taps Nepartiniu demokratiniu judėjimu (KK nuotr.)

Dar neseniai premjerui Andriui Kubiliui antruoju sąjūdžiu grasinęs buvęs G.Vagnoriaus Vyriausybės kancleris Kęstutis Čilinskas dabar pats ieško būdų, kaip prikelti iš numirusių prieš keletą metų įkurtą Jungtinį demokratinį judėjimą.

Taip ir nesubūręs žmonių į antrąjį sąjūdį bei praradęs nemažai judėjimo narių (kai kurie didžiausi ir stipriausi JDJ skyriai išėjo iš JDJ ir įkūrė atskiras organizacijas), JDJ liepos 3 d. keis savo pavadinimą.

Nors dar praėjusių metų rudenį JDJ vykusiame suvažiavime K.Čilinskas kryžiumi gulėsi dėl to, kad JDJ nariais galėtų būti ir politinių partijų nariai (būtent dėl to, pamačius, kad JDJ tapo Trojos arkliu kai kurių partijų atstovams patekti į valdžią, iš judėjimo ir pasitraukė nemažai narių), jau liepos 3 d. K.Čilinsko judėjimas bandys apgauti visuomenę, pakeisdamas pavadinimą – po suvažiavimo JDJ vadinsis Nepartinis demokratinis judėjimas. Kaip manoma, tokiu būdu, t.y. pakeitus pavadinimą, JDJ sieks nusiplauti savo socialdemokratišką-vagnorišką šleifą, kuris vilkosi paskui JDJ po paskutiniojo judėjimo suvažiavimo ir G.Vagnoriaus partijos įsikūrimo.

„Karšto komentaro“ duomenimis, siekiant nuplauti nuo judėjimo partinį šleifą (dabartinis judėjimo pirmininkas K.Čilinskas tautoje iki šiol siejamas su G.Vagnoriumi ir prisimenamas kaip G.Vagnoriaus Vyriausybės kancleris), Nepartinio demokratinio judėjimo pirmininku bus išrinktas politikos kuluaruose socialdemokratų satelitu vadinamas Vytautas Bakas, o K.Čilinskas bus šešėliniu NDJ vadovu.

KK inf.

2010-06-27

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!