- Reklama -
Andrius Kubilius kriminalinės korupcijos mastą Lietuvoje nori pridengti 'Rusijos sulaikymo strategija' (Seimo archyvo nuotr.)

Didžiąją politiką paliko paskutinis LKP CK mohikanas Algirdas Mykolas Brazauskas, Socialdemokratų partijos vairą perdavęs sukonservatorėjusiam Gediminui Kirkilui. Tai sutapo su vienu svarbiu įvykiu, kurį žiniasklaida kažkodėl nutylėjo – su Vilniaus apygardos teisme pradėta nagrinėti buvusio “Mažeikių naftos” generalinio direktoriaus Gedemino Kiesaus byla ir su jau pirmajame teismo posėdyje kaltinamojo Algimanto Vertelkos, pravarde “Pinčia”, užduotu G.Kiesaus žmonai A.Kiesienei klausimu: “Apie ką Gedeminas Kiesus kalbėjosi su Algirdu Brazausku kelios savaitės prieš dingstant Kiesui?”

Kaip, beje, žiniasklaidoje liko nepastebėta ir dar viena “Pinčios” paminėta buvusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko A.Sadecko pavardė.

Kodėl? Klausimas, kaip sako amerikonai, vertas 64 mln. dolerių (A.Sadecko įsteigta saugos tarnyba “Ekskomisarų biuras” iš “Williams” atėjo į Lietuvą uždirbo, beje, irgi ne vieną milijoną dolerių).

Šitos baisios žmogžudystės užsakovų klausimo nedrįsta kelti nė viena politinė partija, nors būtent tik įminus šitą mįslę, t.y. tik išaiškinus šiurpiausio Lietuvos istorijoje nusikaltimo – G.Kiesaus žmogžudystės užsakovus – mūsų šalyje pagaliau bus užbrauktas juodas brūkšnys ir prasidės nauja era. Nes – į priekį, į šviesesnę ir gražesnę ateitį gali vesti tik tie, kurių sąžinės neslegia jokia juoda paslaptis. Nes, kaip sako mūsų įstatymai, nusikaltimo slėpimas irgi yra nusikaltimas…

Tačiau šiuo metu pas mus viskas vyksta atvirkščiai. Generalinė prokuratūra desperatiškai bando pridengti Kiesų nužudymo užsakovus ir bando įdiegti visuomenei “eilinio nužudymo, turint tikslą apiplėšti”, versiją. Ir taip bando, taip bando, kad jau net koktu į tą jų stengimąsi žiūrėti – lyg mes būtume maži vaikai ir nesuprastume, kokius negražius ir nepadorius dalykus tie suaugę “dėdės” išdarinėja.

Gėda žiūrėti į prokurorus, Kiesų žmogžudystės užsakovų mundurą “plaunančius”, skaudu žiūrėti į Kiesaus našlę, prokurorų surežisuotame spektaklyje sudalyvavusią. Skaudu matyti, kad neturime Prezidento, teisingumo idealus ginančio, ir dar skaudžiau matyti Seimą, Kiesaus žmogžudystės užsakovams pataikaujantį.

Nes – nors ir Lietuvos Konstitucija, ir Prokuratūros įstatymas teigia, kad prokuroras pas mus yra nepriklausomas, tačiau rezonansinių bylų tyrimo versijos yra politinės valios dalykas.

Ir todėl faktas, kad Generalinė prokuratūra neieškojo Kiesų nužudymo užsakovų, rodo tai, kad tam tikros politinės partijos ir aukščiausioji Lietuvos valdžia yra suinteresuotos, kad Kiesaus žmogžudystės užsakovas (užsakovai?) būtų neišaiškintas.

Meluojame? Šmeižiame dorus Lietuvos politikus ir pareigūnus? Na, jau ne. Nes jeigu Prezidentas Valdas Adamkus arba Seimo bei Vyriausybės vadovybė būtų suinteresuoti naujos eros Lietuvoje pradžia, tuomet Generalinei prokuratūrai jau seniai būtų duotas nurodymas uždėti tašką ant “i” G.Kiesaus nužudymo byloje – juk ir Ukrainoje žurnalisto G.Gongadzės žudikai bei užsakovai buvo atskleisti tik tuomet, kai pasikeitė Ukrainos prezidentai: kai L.Kučmą prezidento poste pakeitė V.Juščenka.

Todėl žiūrint į Ukrainos patirtį, kyla nejaukus klausimus: kas Prezidento poste turi pakeisti Valdą Adamkų, kad Lietuvoje prokurorai ne dangstytų tikruosius nusikaltėlius, o juos atskleistų?

Atsakymas vienareikšmiškas: tai turi būti žmogus, atitinkantis visus LR Konstitucijoje numatytus kandidatams į Prezidentus taikomus kriterijus ir vietoj savęs bute Šiauliuose po lova nelaikantis šlepečių. Turintis stuburą ir neturintis, kaip sako žvalgybininkai, “kablio” – už kurio, pvz., G.Kiesaus nužudymo užsakovai jį galėtų tampyti kaip tik norėdami.

Sakysite, tai – iš fantastikos srities, nes tokių kandidatų Lietuvos politikoje paprastai nebūna? Ką jūs – būna! Tik jų reikia paieškoti … tarp moterų – nes per 17 nepriklausomybės metų mūsų valdžios vyrai parodė, kad jie labai gerai sugeba tik viena – drebinti kinkas: tiek prieš savus, tiek prieš užsieninius. Neabejojame – jų vietoje moteris niekada nebūtų šitaip išsigandusi, parsidavusi ar nusižeminusi…. Taigi garbė ir orumas vyrų giminei valdžioje, atrodo, visiškai svetimas.

Taigi baimė. Baimė valdo mūsų valdžios vyrus, ir todėl šiandien Lietuva yra tokia, kokia yra. Prezidentai buvo vyrai, Seimo pirmininkai – vyrai, premjerai – taip pat vyrai; muitinei vadovavo vyrai, Valstybės saugumo departamentui – vyrai, Generalinei prokuratūrai – vyrai, policijai – irgi vyrai… Todėl – kontrabanda važiuoja, šešėlinė ekonomika bujoja, nusikalstamumas – klesti, verslininkams vidury baltos dienos nupjaunamos galvos, o prokurorai – vyrai – bijo net pamanyti, kad kas nors tų galvų nupjovimą galėjo užsakyti…

Ir net Tėvynės sąjungos (konservatorių partijos) pirmininkas Andrius Kubilius –irgi vyras, bijodamas realiais darbais, o ne žodžiais kovoti su korupcija, norėdamas pridengti savo baimę (ar politinį neįgalumą?) susigalvojo “karą”: “Rusijos sulaikymo strategiją”. Lyg Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas augintų Lietuvoje korupciją, globotų ekonominius ir kriminalinius nusikaltėlius, plautų valstybės biudžetą, steigtų ir globotų narkotikų gaminimo fabrikus ir diriguotų Lietuvos generalinei prokuratūrai, kaip pridengti Kiesų nužudymo užsakovus…

Be jokios abejonės, kad tai daro ne V.Putinas ir ne Rusija, tačiau savo nepilnavertiškumo komplekso, nesugebėjimo tarnauti Lietuvos žmonių interesams ir baimės juk nepridengsi figos lapeliu – tam reikia visos “Rusijos sulaikymo strategijos”!…

Tačiau – iš pasiskraidymo su A.Kubiliaus “strategija” sugrįžus į realų pasaulį, reikėtų konstatuoti, kad Andriui Kubiliui derėtų kurti ne “Rusijos sulaikymo”, bet “Kriminalinių autoritetų sulaikymo strategiją” Lietuvoje, kadangi kol Kiesaus nužudymo užsakovai vaikšto laisvėje nesugauti ir nenuteisti, tol niekas nėra garantuotas, kad banditai, korumpuotų policijos komisarų aprūpinti policininkų uniformomis, nesustabdys tavęs automagistralėje “už greičio viršijimą”, o vėliau tavo ir tavo šeimos narių kūnai nebus rasti kur nors paežerėje be galvų…

Taigi kol to nebus, tol Lietuvoje nebus saugu. Ir todėl šiandien didžiausias Lietuvos priešas yra ne Vladimiras Putinas, bet tas pats Andrius Kubilius su savo “broliu dvyniu” Gediminu Kirkilu ir marionetiniu Prezidentu Valdu Adamkumi, kurių bailumas, trumparegiškumas, neryžtingumas ir neveiklumas ir gimdo tai, prieš ką A.Kubilius savo “strategijoje prieš Rusiją” ir siūlo mums kovoti – nebaudžiamumą, korupciją ir nostalgiją tarybiniams laikams.

“Matai krislą brolio akyje, tačiau nematai rąsto savojoje”, – taip, berods, rašoma Biblijoje.

Ar tai nieko neprimena Jums, ponas Tėvynės sąjungos pirmininke Andriau Kubiliau?

 

 

 

 

 

 

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!