- Reklama -
V.Trukšinas kviečia kilti į kovą prieš šiukšlių mafijozus

Vienas internetinis portalas su keistu džiugesiu pranešė, kad ,,vilniečiai vos išvengė didesnio mokesčio už šiukšles“.

Bet gi tai NETIESA!

Sausio mėn. sąskaita už šiukšlių išvežimą mūsų bendrijai jau padidėjo, palyginant su gruodžio mėn., net 1,5 karto. Ir tik dėl to, kad vežėjas, vykdydamas p. mero Juozo Imbraso praėjusių metų lapkričio mėn. 12 d. pasirašytą Tarybos sprendimą, pritaikė maksimalų atliekų surinkimo tarifą – 0,23 Lt (su 18 proc. PVM) už kvadratinį metrą NAUDINGO ploto per mėnesį. Prie to nepamiršęs pridėti ir konteinerio mėnesinės nuomos mokestį, niekaip nesusietą su mokesčiu už kvadratą.

Prieš metus, vėl apeliuodamas į dar p. mero Artūro Zuoko 2006 m. rugsėjo 20 d. patvirtintus maksimalius atliekų surinkimo ir išvežimo tarifus, vežėjas atliekų vežimą bendrijai brangino 28 %.

Paradoksas dar ir tai, kad p. Meras Juozas Imbrasas p. mero Artūro Zuoko ,,maksimalius“ tarifus praėjusių metų lapkričio mėn. dar pabrangino (pamaksimalino) 52,6 %.

Suma sumarum, bendrijos išlaidos šiukšlių išvežimui, skaičiuojant kvadratiniam metrui butų BENDROJO ploto, padidėjo per 2005 – 2009 m. 14,5 KARTO!

Mieli vilniečiai ir Lietuvos ŽMONĖS, pabandykime įvertinti, apie ką čia kalbama? Ar apie kapeikas, atsiprašau – centus už kvadratą? Jokiu būdu NE.

Vilniaus miesto butų fondo naudingas plotas 2008 m. pradžioje buvo 13 736 tūkst. kv. m.. Po 23 centus už kvadratą sudaro 3 159 280 Lt ir tik per mėnesį. Per metus tai bus jau 37,9 MILIJONO! Išvežimo tarifą padidinus tik 4 centus, per metus ,,pribėga“ beveik 6,6 MILIJONO Lt. Ir jokių darbų nedirbant!

Bet ir tai dar ne viskas. Neaišku, kur rasti buto naudingą plotą, nes Nekilnojamojo turto registro pažymose apie butų teisinį registravimą (mūsų namo gyventojams išduotose 2000 m.) nurodoma tik buto bendras plotas. Bet žinoma, kad buto bendras plotas yra vidutiniškai 30 % didesnis už buto naudingąjį plotą. Visa tai reiškia, kad atliekų išvežimo kaina, ją taikant buto bendrajam plotui, bus dar trečdaliu didesnė nei ji būtų vertinant buto naudingąjį plotą. Todėl ir paminėtas milijoninės sumas tenka didinti dar trečdaliu.

Tai štai dėl ko siekiama ir kaunamasi dėl valdžios. Štai ką reiškia monopolistinis, su kartelinių susitarimų kvapais, tarifų reguliavimas…

O dabar grįžkime į atnaujintą Vilniaus miesto valdžiavyrių bendriją – miesto Tarybą. Motyvu branginti paslaugą turėjo tapti 1 proc. padidėjęs pridėtinės vertės mokestis (PVM). Bet jeigu ankstesnis 23 centų tarifas jau buvo su 18 % PVM, tai, įvedus naują PVM tarifą (o aritmetika turėtų buti tokia: 0,23 :1,18 = 0,1949, t. y. tarifas be seno PVM; taikom naują PVM 0,1949 x 1,19 = 0,232), vieno kvadrato tarifas pasikeistų gan simboliškai. Ir nieko panašaus į 27 centus. Tai kaip buvo ,,išrastas” tas stebuklingai naujas, 27 centų už kvadratą, tarifas? O labai paprastai: lapkričio mėn. p. mero Juozo Imbraso tarifą (0,23 Lt, su 18 % PVM), naujas p. meras V. Navickas, su vežėjų asociacijos patarimu, vėl padaugino iš naujo PVM tarifo (0,23 x 1,19 = 0,273). Ir VISKAS !

Taigi, mieli vilniečiai ir Lietuvos ŽMONĖS, atliekų tvarkymo mafijozai (kaip ir Sicilijoje, o kuom mes kitokie…) naują PVM tarifą taiko kainai su pilnu senu PVM tarifu. Iš mūsų bandoma nuplėšti dvigubą PVM ir net PVM nuo PVM. O tai jau žmonių plėšimas vidury baltos dienos ir dar su pamulkinimu (o gal ir nesupras???).

Kviečiu pabusti ir sukrusti visas daugiabučių bendrijas, daugiabučių administratorius (išskyrus rubikono narius…), Vilniaus miesto DNSB Asociaciją. Mūsų daug – visas VILNIUS, o mafijozų su jų valdžiavyriais visgi mažuma. Pabuskime ir vienykimės!

Kito kelio ir kitokios kalbos mafijozų valdžiavyriai NESUPRAS…

Vl. Trukšinas

DNSB pirmininkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!