- Reklama -

SLF pirmininkas A.Paleckis gali būti pirmas politinis kalinys Lietuvoje. KK nuotr.

Gruodžio 14 d.  Vilniaus n. I-asis apylinkės teismas skelbs verdiktą baudžiamojojo byloje, kurioje SLF pirmininkas Algirdas Paleckis kaltinamas, cituojant BK, „TSRS agresijos 1991 m. neigimu“.

“ES ir ET šalyje-narėje, kuri pasirašė visas tarptautines žmogaus teisių konvencijas ir kurios valdžia, pirmininkaudama ESBO, kasdien pamokslauja užsienio šalims apie demokratiją, prokuroras prašo skirti metus kalėjimo lygtinai žmogui, žinomam politikui, teisiamam už savo pašaukimą – už norą priartėti prie tiesos, už nuomonės skleidimą ir dargi – apie iki galo neištirtus, įvairiai vertinamus istorinius įvykius… Tai absoliuti premjera ne tik Lietuvoje, bet ir visoje ES, su kurios surežisavimu galima pasveikinti garsios Baudžiamojo kodekso 170 str. pataisos autorius konservatorius, kurių idėjiniai pirmtakai – dalis miško brolių – šaudė į savus, į beginklius kaimiečius ir jų vaikus.

A. Paleckis nusikalto žymiau daugiau už šiuos „herojus“. Mat jis, 2010 m. lapkričio 3 d., lygiai 9:30, tiesioginės radijo laidos metų, kalbėdamas apie sausio 13 d. įvykius, pasakė: „Ir, kaip dabar aiškėja, saviškiai šaudė į savus“. Šie 7 žodžiai nokautavo miškinių pasekėjus. Jų oficialioji sausio 13-sios versija sako: tarybiniai kariai tyčiniais veiksmais nužudė 13 beginklių civilių žmonių ir vieną kariškį. Tačiau per 20 metų LR prokuratūra nesugebėjo įtikinamai įrodyti nė vienos konkrečios mirties konkretaus kaltininko. Net pats R. Ozolas knygoje „Aušros raudoniai“ pripažino: „Landsbergio cinizmas be ribų. Nors būtų palaukęs (prieš apdovanodamas žuvusius), kol išaiškės aukų skaičius, kol bus ištirta kaip tai atsitiko ir įvyko. Kas buvo tie bailiai, klastūnai, nepasakę, ko žmonės kviečiami. Tada jie būtų mirę laisva valia. Dabar – apgauti./…/ Žinota ir apie planuojamus nakties įvykius. Tad ir žmonės pašaukti tyčia. Organizatoriai puikiai žinojo, kad amerikonus vienas argumentas teveikia – nekariaujančiųjų užmušimas. Štai ir buvo mesti po tankais beginkliai žmonės.“

Bet oficilioji versija pasitarnavo kuriant užsienio priešo įvaizdį, o juo galima pridengti katastrofišką emigraciją ir kitus šios valdžios valdymo padarinius.

Tolesni A. Paleckio klausimai it strėlės smigo į dešimtuką. Kas šaudė nuo aplinkinių stogų į minią medžiokliniais šautuvais? Kodėl daugelio aukų kūnuose rastos medžioklinės kulkos? Kodėl jos skriejo 50 laipsnių kampu iš viršaus? Kodėl netirti dešimčių liudininkų, tarp jų net ir Lietuvos VRM pareigūnų, liudijimai apie šiuos šūvius. Kodėl už ereziją neteistas R. Ozolas arba Vytautas Petkevičius, kuris savo knygoje „Durnių laivas“ parašė aiškiau negu aiškiai: „ Ant Landsbergio ir A.Butkevičiaus sąžinės guli Sausio 13-osios aukos, nes vienam sumanius, o kitam įsakius, kelios dešimtys pasieniečių buvo perrengti ir įleisti į televizijos bokštą. Tai jie šaudė į minią iš viršaus žemyn.“

Kodėl neapklausiami visi Sąjūdžio tarybos nariai pagal liudytojo D. E. žodžius A. Paleckio teisme: „Kitą rytą (sausio 13 d.) rinkosi Sąjūdžio taryba būstinėje. Staiga girdžiu kalbas: “Vakar šaudė saviškiai.“ Nustebome. Tada daug kas nutarė – tylėti! Šiandien pirmą kartą apie tai prabilau.“

Politologas Alvydas Medalinskas A. Paleckio teisme ištarė: „Kitokia versija Lietuvai būtų nenaudinga“. Tikslu ir paprasta – nenaudinga… Apie istorinę tiesą geriau patylėti.

Paleckio teismas virsta jo sumanytojų fiasko. Ir ne tik todėl, kad ši byla subyrės į šipulius Strasbūre, bet pirmiausia todėl, kad Paleckis, kaip kadaise anti-fašistas G. Dimitrovas, 1933 metais nacių teistas už „Reichstago padegimą“, sugebėjo teismo metu priversti teisintis tuos, kurie patys padegė Reichstagą… Laikai kiti – ir laikai tie patys! Valdžioje sėdi miško brolių, kurių dalis buvo nacių kolaborantai, garbintojai, išeitų – neonaciai?

Paleckis teisme paviešino, pasitelkęs iki tol nutylėtus šaltinius ir dešimtis liudininkų, visą iki šiol „užspaustą“ informaciją. Ir ji surezonavo. 776 Lietuvos piliečiai nepabūgo pasirašyti po peticija, kurioje yra tokie žodžiai: “Tie, kas tada užsakė šūvius iš viršaus, toliau šaudo į Lietuvos žmones ekonominiais ir socialiniais sprendimais. Reikalaujame pradėti tarptautinį sausios 13-osios tragedijos tyrimą.“ Konservatoriai, norėję įstatymu užgniaužti tiesios apie tragediją paieškas, apsižioplino prieš visą pasaulį. Užsienis nesupranta, ką veikia nacių kolaborantų garbintojas A. Ažubalis ESBO pirmininko kėdėje”, – rašoma SLF pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!