- Reklama -
J.Subotinas.KK nuotr.
“Kaip paaiškinti tėvams ir moksleiviams situacijos dviprasmiškumą – Visagine pagarsėjęs Sovietų Sąjungą šlovinantis radikalių pažiūrų veikėjas Jurijus Subotinas ataskaitoje net nepaminėtas” . KK nuotr.

 

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas ir Zarasų tarybos narė Daiva Kelečienė po susitikimo su moksleiviais bei jų tėvais iš Visagino „Atgimimo“, „Verdenės“ gimnazijų bei „Gerosios vilties“ progimnazijos parengė oficialų kreipimąsi į Valstybės saugumo departamentą. Šį dokumentą  pasirašė apie 300 asmenų.

Jame LLS (liberalai), mokyklų vadovai, moksleiviai ir jų tėvai prašo iš VSD š. m. kovo 30 dieną išplatintos Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo ataskaitos išbraukti Visagino „Atgimimo“, „Verdenės“ gimnazijas ir „Gerosios vilties“ progimnaziją bei šių švietimo įstaigų moksleivius, kaip keliančius grėsmę nacionaliniam saugumui.

Ataskaitoje teigiama, kad 2015 m. moksleiviai vis dažniau pasirodydavo bendrose treniruotėse ir varžybose su prorusiškomis karinio stimuliatoriaus – šratasvydžio (angl. airsoft) komandomis. Visagine esą susiformavo nepilnamečių komanda „Smogiamasis mirties batalionas“, kurią sudaro moksleiviai iš minėtų mokymo įstaigų.

„Šratasvydis yra teisėta pramoga, paplitusi visoje Lietuvoje. Visagine nėra jokios prorusiškos karinio stimuliatoriaus komandos. Mes buvome susitikę su moksleiviais, kurie paskelbti grėsme Lietuvos saugumui, ir jų tėvais. VSD, rengdama šią ataskaitą, rėmėsi tik nuotrauka, darbuotojai net nebuvo atvažiavę į Visaginą, susitikę su tais moksleiviais. Jaunuoliams tiesiog prikabinta agresorių etiketė. Tokie VSD veiksmai diskredituoja pačią įstaigą, jos profesionalumą, prieštarauja žvalgybos institucijų veikimo principams ir priešina visuomenę“, – sakė A. Zuokas.

Pedagogai nesupranta, kodėl be jokio pagrindo mestas didelis šešėlis per tūkstantį mokinių turinčioms Visagino švietimo įstaigoms.

Pasak A. Zuoko, teisus vienos iš mokslo įstaigų vadovas: „Kaip paaiškinti tėvams ir moksleiviams situacijos dviprasmiškumą – Visagine pagarsėjęs Sovietų Sąjungą šlovinantis radikalių pažiūrų veikėjas Jurijus Subotinas ataskaitoje net nepaminėtas.“

„Šis žmogus neslepia paniekos ir priešiškumo Lietuvai, tačiau ataskaitoje grėsme valstybei įvardijami keli moksleiviai, kurie žaidė populiarų Lietuvoje žaidimą“,– stebėjosi D. Kelečienė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!