- Reklama -

Algirdas Paleckis

Frontininkai sako – mums įgriso melagiai ir vagys, susėdę valdžios kėdėse! Mums atsibodo partijų bejėgiškumas! Mums atgrasi korupcija ir socialinė neteisybė! Mums atsibodo politikų melas ir tautos mulkinimas. Mums gana valstybininkų ir oligarchų įsigalėjimo bei laukinio kapitalizmo, teisinio nihilizmo.

Kas už visa tai atsako? Mes sakome – ogi tie, kas valdo: vadinamieji socialdemokratai, konservatoriai, liberalcentristai, socialliberalai, valstiečiai liaudininkai ir prieš juos valdžiusios partijos.

Todėl arba dabar, jau šį rudenį, mes sustabdysime šalies degradaciją, arba bus vėlu. Vienintelė išeitis yra balsuoti už Frontą. Frontas atstovauja žmonėms, o ne siauroms kapitalo grupuotėms. Frontas sustabdys valstybės privatizavimą ir išvogimą. Frontas grąžins valstybei tai, kas pavogta. Frontas teisingai perskirstys valstybės pajamas taip, kad Lietuvoje smarkiai sumažėtų skirtumai tarp turtingų ir vargšų, tarp pseudoelito ir paprastų žmonių, tarp privilegijomis ir naudingais ryšiais apaugusių aukštų valdininkų ir žmonių, kuriem šie valdininkai turės realiai tarnauti. Todėl mes – už valdininkų skaičiaus sumažinimą, politikų ir aukštų valdininkų besaikiai išpūstų algų ir priedų sumažinimą, Seimo narių, kurie susikompromituoja, atšaukimą piliečių parašų keliu. Mes už visaapimančią Konstitucijos reformą, po kurios Seimą bus galima paleisti jo neįgalumo atveju, o piliečiai referendumo keliu labiau įtakos valstybės reikalus.

Mes už teismų reformą, pensijų ir mažiausių algų padidinimą, griežtą valstybinę monopolijų kontrolę, ypač pirmo būtinumo prekių ir paslaugų kainų kontrolę, už progresinius mokesčius, viršpelnių apmokestinimą, Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimą, žemės ūkio perdirbėjų monopolizacijos kontrolę, duodant galimybę uždirbti smulkiems ūkininkams, už nemokamą mokslą ir gydymą, visapusišką lietuviškos ir kitų tautų kultūros puoselėjimą. Mes ne už laukinės rinkos valstybę, o už socialiai orientuotą ekonomiką, tokią, kokia yra Skandinavijoje, Vakarų Europoje, iš kurios, beje, į Lietuvą grįžta ir vis labiau į Fronto veiklą įsijungia ten mokslus baigęs jaunimas, kurio atstovų turime Fronto rinkiminiame sąraše. Frontas palaipsniui tampa masine, galinga jėga, jau vienijančia tūkstančius žmonių.

Štai tokia yra mūsų pagrindinė žinia Lietuvos žmogui, ir mes turime ją kartoti ir kartoti, kad ūkininkas iš Papilio bažnytkaimio Biržų rajone ar bedarbis Naujojoje Akmenėje pirmiausia šitą žinią išgirstų, paskui šitą žinią suvoktų ir galiausiai šitą žinią įsisavintų kaip savą, kaip jo interesus atstovaujančią, ir kad Frontas taptų ne tik mūsų Frontu, bet ir to žmogaus Frontu. Štai kas yra dabar pirmaeilis ir pats svarbiausias uždavinys, kurį turime bet kuriuo atveju pasiekti, jeigu norime iš tikrųjų tapti masine partija. Tai yra kertinis Fronto klausimas ir uždavinys – pasiekti, kad mūsų žinia, kaip sėkla, pasiektų socialinę dirvą.

Mūsų žinia yra gera – ji netgi labai gera – bet štai kur iššūkis: kad sėkla kristų dirvon, kad žinia pasiektų širdis, kad mes turėtume pakankamai raumeningas kojas, kurios išnešiotų šią žinią po Lietuvos miestus ir kaimelius, daugiabučius ir atokiausius vienkiemius. Šią užduotį mes įvykdysime arba mes ties ja galime suklupti, ir tada Fronto plėtimasis po Lietuvą gali būti laikinai sustabdytas – bet iš to, ką mes regime Lietuvoje, ir iš to, ką mes sužinome, kalbėdamiesi su Fronto skyriais visoje Lietuvoje, mes matome, kad mes esame labai arti mūsų tikslo, labai arti to, kad įgyvendintume mūsų pagrindinę užduotį. Kaip žinia, kiekvienoje grandinėje būna esminės grandys, ir būtent Fronto žinios išnešiojimas šiandien ir yra ta pagrindinė grandis, už kurios užsikabinę mes drąsiai patrauksime visą grandinę Fronto pusėn.

Šie Seimo rinkimai bus tik vienas iš daugelio išbandymų, kurie Fronto laukia ateityje. Po šių Seimo rinkimų, nepraėjus ir pusmečiui po jų, bus Prezidento ir Europos Parlamento rinkimai, kuriuose turime taip pat aktyviai dalyvauti. Po tų rinkimų netrukus seks kiti savivaldos rinkimai, kuriuose turime dar labiau įsitvirtinti. Taigi rinkimų daug, o strateginis tikslas vienas – ilgainiui tapti pagrindine kairiąją partija, kuri vienija kairiąsias jėgas šalyje.

Frontu patikėjo daug Lietuvos žmonių. Žmonės mumis tiki, nes mes esame nauja jėga, nesusikompromitavusi jėga, socialinio teisingumo jėga. Mes galime parodyti, kad su žmonėmis valdžia turi skaitytis, ir mes tai parodysime! Visi į Frontą!

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!