- Reklama -

Po Seimą pasklido kalbos, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko A.Anušausko inicijuojamas parlamentinis tyrimas dėl A.Beliackio duomenų perdavimo Baltarusijai gali būti preliudas į Prezidentės D.Grybauskaitės apkaltą. KK nuotr.

Aiškėja, kodėl Lietuva pati save viešai ir ant viso pasaulio klykdama plaka rykštėmis už tai, kad Teisingumo ministerija Baltarusijai perdavė duomenis apie finansiniais nusikaltimais (mokesčių nemokėjimu) Baltarusijoje kaltinamą A.Beliackį, nors nei Lenkija, nei Čekija, kurios taip pat suteikė duomenis apie A.Beliackį, savęs viešai rykštėmis nemuša.

Gali būti, kad ši baltarusiška isterija Lietuvoje turi kiek kitokį atspalvį, nei Lenkijoje ar Čekijoje – Lietuvoje ši isterija yra akivaizdžiai orientuota į LR Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

„Tai gali būti preliudas Prezidentės Dalios Grybauskaitės apkaltai, nes ji tau tiek „priskaldė malkų“, jog vadinamasis V.Adamkaus flangas tikrai nelauks dar trejus metus, kol baigsis jos kadencija“, – savo nuomonę išsakė redakcijos šaltiniai iš Seimo.

Pasak jų, tarp kai kurių politikų jau vyksta atsargios diskusijos apie tai, kad dėl Baltarusijos įvykio reikėtų pareikalauti D.Grybauskaitės atsistatydinimo ar atstatydinimo.

Atkreipkite dėmesį – prieš D.Grybauskaitę dėl Baltarusijos įvykio pagrindiniais smuikais groja tie patys asmenys ir ta pati žiniasklaida, kurie suvaidino pagrindinį vaidmenį ir Prezidento R.Pakso apkaltos metu.

Manoma, kad būtent dėl to – kad būtų galima pritempti baltarusišką isteriją prie D.Grybauskaitės apkaltos, ir bus inicijuojamas parlamentinis šių duomenų perdavimo tyrimas. Šį tyrimą inicijuoja Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, konservatorius A.Anušauskas – tas pats, kurio vadovaujamas komitetas, tirdamas slaptų CŽV kalėjimų galimą buvimą Lietuvoje, nustatė, kad nieko nenustatė. Tuo tarpu dabar Seimo NSGK, tirdamas duomenų perdavimo Baltarusijos istoriją, gali tapti baltarusišką isteriją sukėlusių „anti-prezidentės“ jėgų įrankiu išversti Dalią Grybauskaitę iš Prezidentės posto.

Dar vienas aktyvus šioje „baltarusiškoje istorijoje“ – Seimo narys Emanuelis Zingeris.

Taigi, faktiškai Prezidentei spąstus rengia konservatorių grupė.

Pažiūrėkime, kaip, atrodytų, nekaltai viskas prasideda – Seimo nariai konservatoriai šaukia komitetų posėdžius dėl duomenų apie A.Beliackį perdavimo Baltarusijai, inicijuoja parlamentinį tyrimą, o šalia to atsiras „inteligentų“, „visuomeninkų“ grupė, kuri tuoj pradės rėkti, kad Prezidentė privalo priimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti (pirmose gretose su tokiais šūkiais turbūt būtų M.Laurinkus ir  D.Kuolys).

Tam tikra žiniasklaidos grupė – LTV, LNK, Lietuvos radijas, „Lietuvos rytas“, BTV – aiškiai užėmė anti-prezidentinę poziciją šioje istorijoje, ir dabar jau nuo visuomenės priklausys, kaip pakryps visa ši „baltarusiška isterija“ – išklibins vadinamieji „valstybininkai“ Prezidentės Dalios Grybauskaitės postą, ar ne.

„Karšto komentaro“ duomenimis, kai kurie socialdemokratai kai kuriems konservatoriams pasakė: „Jei jūs pradėsite Prezidentei apkaltą, mes tyliai palaikysime“.

O į D.Grybauskaitės vietą “valstybininkai”, kalbama, yra nusižiūrėję kelis kandidatus – tai V.Adamkaus bičiulę Ireną Degutienę ir V.Adamkaus krikštasūnio tėvelį  „šarvuotą Zuoką“. Beje, A.Zuokui “šarvuotą” piarą prasuko irgi konservatorių valdoma KAM…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!