- Reklama -
'Dujotekanos' prezidentas R.Stonys netrukus turės ne tik savo Vyriausybę, bet ir savo generalinį prokurorą (KK nuotr.)

Vėtra Radavičiūtė

Tuo metu, kai Lietuva šventė nepriklausomybės atkūrimo 20-metį, buvę komunistai, prieš dešimtmetį persikrikštiję socialdemokratais, irgi šventė. Tik ne Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-metį, o netrukus prasidėsiantį Andriaus Kubiliaus Vyriausybės nuvertimą.

Kitaip tariant, tauta šventė, o Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai dalijosi ministrų portfelius. Vienas iš jų teko ir buvusiam premjerui Gediminui Kirkilui. Be to, tą patį kovo 11-osios vakarą naujuoju generaliniu prokuroru palaimintas buvęs generalinis prokuroras Artūras Paulauskas. Dėl jo kandidatūros į generalinius prokurorus po D.Grybauskaitės „tanko vikšrais“ puls teisėjų klanui imunitetą prieš anos Seimo kadencijos pabaigą prastūmęs socialdemokratas Julius Sabatauskas. Jis, kaip galima suprasti, – be penkių minučių Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

Pagal Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymą kandidatą į generalinius prokurorus teikia ne Seimas, o Prezidentė? Ir Prezidentei gali būti nepriimtina Artūro Paulausko kandidatūra? Nieko tokio. Nulis sveikų. Nenorės Prezidentė apkaltos, susitaikys ir su šia kandidatūra. Nes Prezidentė – protinga moteris ir puikiai žino – Artūras Paulauskas su socialdemokratais ir savo įtakoje esančiomis struktūromis „patvarkė“ Rolandą Paksą, taigi be jokių problemų gali „patvarkyti“ ir ją. Jei kas…

„Taip, pas mus rimtai kalbama, kad naujasis generalinis prokuroras bus Artūras Paulauskas“, – „Karštam komentarui“ sakė keli prokurorai iš Vilniaus apygardos prokuratūros.

Taigi, nejaugi Artūras Paulauskas rimtai sugrįžta į generalinius prokurorus?

Pasirodo, tai ne kosmosas – tai visiškai realu. Nes – Rimantui Stoniui reikia naujos (socialdemokratų) Vyriausybės, kadangi konservatoriai sustabdė „Gazpromo“- Rimanto Stonio milijardinės vertės projektą Kaune („Gazpromas“ sugalvojo aferą – užuot laikęsis Kauno termofikacinės elektrinės pirkimo-pardavimo sutarties ir investavęs į KTE 400 mln. Lt, sumanė pasistatyti naują elektrinę ir nori, kad konservatorių valdžia pripažintų naujos elektrinės statybą kaip „Gazpromo“ investiciją į Kauno termofikacinę elektrinę). O pedofilų klanui ir Vytautą Pociūną nužudžiusiam „žydrųjų albinų klubui“ reikia Artūro Paulausko kaip generalinio prokuroro, kad būtų padėtas taškas visiems laikams Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo byloje (KK šaltiniai iš Vilniaus apygardos prokuratūros teigia, kad planas yra toks: 1) Andrius Ūsas turi būti išteisintas; 2) mergaitė kuo skubiau turi būti sugrąžinta L.Stankūnaitei ir išvežtos iš Lietuvos, kur abi vieną gražią dieną padarys „dingau“). Kad prokuratūra nerastų jokios nusikaltimo sudėties M.Laurinkaus, V.Pociūno ir D.Dabašinko veiksmuose, Lietuvoje statant slaptą CŽV kalėjimą. Kad nejudėtų Vytauto Pociūno nužudymo tyrimas ir kad Artūras Paulauskas budriai saugotų „Alitos“ privatizavimo byloje esančias telefoninių pokalbių išklotines, įrodančias aukštų socdemų korupciją privatizuojant „Alitą“. Ir kad nejudėtų Kauno verslininko R.Jakučio – nešusio kyšius politikams dėl „Alitos“ privatizavimo – žmogžudystės byla.

„Pas mūsų šefą buvo atėjęs Artūras Paulauskas“, – pranešė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Vilniaus apygardos prokuratūros prieš kelias dienas. Taigi, nepatvirtintais duomenimis, Artūras Paulauskas buvo nuėjęs pas R.Jancevičių. Kokiu tikslu? Kaip būsimasis naujasis generalinis prokuroras ar dėl pedofilijos bylos?

Nusiuntėme klausimus tiek Vilniaus apygardos prokuratūros vyr.prokurorui R.Jancevičiui, tiek būsimam generaliniam prokurorui Artūrui Paulauskui, deja, atsakymų negavome – tyla. Tik iš Vilniaus apygardos prokuratūros atėjo patvirtinimas, kad mūsų klausimai R.Jancevičiui – gauti.

Taigi, akivaizdu, kad Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo byla, išvertusi iš posto generalinį prokurorą Algimantą Valantiną, netrukus gali nuversti ir Vyriausybę – kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepateiktų, o dabartinė valdančioji dauguma nepatvirtintų tokio generalinio prokuroro, kuris išvilktų į dienos šviesą iki šiol kruopščiai slėptą ir dabartinės Generalinės prokuratūros vadovybės globojamą pedofilų klaną.

„Jei Prezidentė paskirtų ne klaninį generalinį prokurorą ir jei būtų pateikti įtarimai Laimai Stankūnaitei, aš duodu galvą nukirsti – VIP pedofilai imtų kristi kaip domino kaladės“, – „Karštam komentarui“ sakė vienas Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Prisimenate Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimo išvadas apie VSD veiklą? Tame tyrime figūravo tuometinio VSD gen.direktoriaus pavaduotojo D.Dabašinsko pavardė. D.Dabašinskas – tai tas aukštas saugumietis, kuris, Kauno termofikacinėje elektrinėje kilus tarp dviejų „Gazpromo“ grupuočių konfliktui dėl įtakos, šiame konflikte panaudojo VSD kaip įrankį, jog KTE valdymas pereitų Rimantui Stoniui.

Būtent Kauno termofikacinės elektrinės trečiame aukšte prieš pat spalio 5-osios įvykius plačiai šypsodamasis Rimantas Stonys sutiko du garbingus svečius – Artūrą Paulauską ir Vytautą Grigaravičių.

Naujoji sąjunga – vadinamasis „Dujotekanos“ kūdikis. Juk Rimantas Stonys į Naująją sąjungą delegavo net vieną savo buvusios korporacijos darbuotoją – V.Pliusnį, kuris yra partijos vykdomasis sekretorius ir bambagyslė, siejanti partiją su Rimantu Stoniu.

Nuo rudens, kai konservatoriai pradėjo blokuoti „Gazpromo“-„Dujotekanos“ naujos elektrinės statybą Kaune, Rimantas Stonys pradėjo svajoti apie naują Vyriausybę. Ir naują Kauno savivaldybę. Tokią, kuri netrukdytų Rimantui Stoniui daryti savo milijardinio biznio – statyti Kaune elektrinės ir krautis milijonus sau laimingai iki gyvenimo pabaigos….

„A.Paulauskas kaip politikas beviltiškas“, – viename siaurame rate žmonių yra pasakęs Rimantas Stonys.

Į Naująją sąjungą pinigus mest – tas pats, kas į balą. Ir todėl, atrodo, nuspręsta padaryti tokią politinę rokiruotę – A.Paulauską „pastatyti“ į generalinius prokurorus; Naująją sąjungą, kaip „Dujotekanos“ kūdikį, prijungti prie Socialdemokratų partijos; ir nuo šiol investuoti: Seime – į Socialdemokratų partiją ir jos kuriamą naują valdančiąją koaliciją, Kaune – į būsimą Kauno merą Artūrą Zuoką, nes jis yra politikas pragmatikas ir Rimantui Stoniui pagalių į naujos elektrinės statybą tikrai nestatys…

„…Pakelkime tostą už tai, Gedimas Kirkilas išsirinktų pačią patraukliausią ministeriją, o apsukrią sekretorę frakcija suras – yra tokia, kuri mėgsta raudoną suknelę ir gerai renka lėšas partijai, “ – pasigirsta nomenklatūrinės moters balsas.

Įdomu, pas kokį „Pinskų“ namuose šį kartą Rimantas Stonys aptarė naujo ministro pirmininko kandidatūrą ir ką nusprendė? Kas juo bus? Aišku viena – Gediminas Kirkilas premjeru naujoje R.Stonio Vyriausybėje nebus – jis bus ministru. Beje – LKP CK Gediminas Kirkilas rūpinosi kultūra…

2010-03-12

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!