- Reklama -

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Olgos Pastuškovos nuotr.

STT vadovo poziciją – pasiimti atostogų, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė vadina bailumu. „Aš manau, kad atostogos paimtos sąmoningai, gal vadovas jautė, kad gali kilti klausimai dėl jo veiklos ir atsakomybės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė L. Graužinienė.

„Lengviausias kelias – išeiti atostogų arba susirgti. Paprastai taip visada elgiasi pareigūnai, kurie bijo atsakomybės“, – teigė Seimo pirmininkė.

L.Graužinienė sakė turinti savo asmeninę nuomonę dėl tų visų procesų, kurie čia vyksta. „Manau, kad tai yra gerai suplanuotas veiksmas. Tiesiog kai ko nepaskaičiavo, kažkas nepasisekė. Ir tenka apgailestauti, kad visame šitame negražiame reikale dalyvauja aukščiausi struktūrų pareigūnai“, – sakė Seimo pirmininkė.

Jos nuomone, liūdniausia, kad dėl to kenčia tie žmonės, kurie yra ne prie ko – šiuo atveju žurnalistai.

„Galima įsivaizduoti, kaip vyksta procesai su paprastais žmonėmis, kurie neturi galimybės viešai pasiskųsti, neturi galimybės taip greitai gauti paramą dėl vienų ar kitų netinkamų veiksmų. Tai rodo tendenciją mūsų valstybėje. Turime peržiūrėti teisinę bazę, atsakomybių klausimus. Nes, kaip gyvenimas rodo, įstatyme reikia viską surašyti, net kaip pareigūnai turėtų atlikti vienus ar kitus veiksmus“, – radijo laidoje kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Ji mano, kad slaptos VSD pažymos „nutekintojų“ ieškoma ne ten.

„Toje pažymoje adresatų buvo labai nedaug – iki dešimt. Laidose skambėjo, kad apie 20, – tai netiesa, buvo labai siauras ratas adresatų. Didžioji dalis adresatų medžiagą pasiėmė popiet – gerokai po pietų. Man atsakymų nebelieka“, – sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, visas šitas reikalas – keistas. „Nesinorėtų, kad valstybėje daugiau kartotųsi. Visi mes, politikai, suprantame, kas čia vyksta, tik negalime viešai dar daug ko atskleisti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Belieka tikėtis, kad struktūrų pareigūnai tikrai turi stuburą, neturi baimės jausmo ir įvardins tikruosius užsakovus ir tikruosius pažymos „nutekintojus“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!