- Reklama -

Kitąmet - Lietuvos Prezidento rinkimai. KK nuotr.

Nors tik dvi partijos – Darbo partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – oficialiai yra pristačiusios savo kandidatus į Lietuvos Respublikos Prezidentus, vis garsiau prabylama ir apie kitus galimus kandidatus.

Darbo partija – pirmoji politinė partija, iškėlusi savo kandidatą į LR Prezidentus. Darbiečiai LR Prezidento poste norėtų matyti buvusį generalinį prokurorą, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Artūrą Paulauską.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga taip pat iškėlė savo kandidatą į LR Prezidentus. Ši politinė partija Lietuvos Respublikos Prezidento poste norėtų matyti Ignalinos merą Bronį Ropę. Jo rinkimų štabui vadovaus LVŽS pirmininkas, kultūros mecenatas Ramūnas Karbauskis.

Savo kandidatą į Lietuvos Prezidentus rengiasi kelti ir prieš Seimo rinkimus Daukanto aikštėje susikūrusi partija „Lietuvos sąrašas“. Čia, redakcijos duomenimis, svarstomos dvi kandidatūros į LR Prezidentus: Dariaus Kuolio ir Seimo nario Naglio Puteikio. Tačiau pastarajam yra iškilusi dilema – jeigu Naglis Puteikis ryžtųsi dalyvauti Prezidento rinkimuose, jis būtų pašalintas iš TS-LKD partijos, kuri per Prezidento rinkimus rems Dalią Grybauskaitę, jei ši nuspręstų siekti antros kadencijos. „Ar verta dalyvauti Prezidento rinkimuose, žinant, kad nelaimėsi, ir dėl to būti išmestam iš partijos?“ – tai dilema, kurią dabar, šaltinių teigimu, sprendžia Naglis Puteikis. Jeigu jis apsispręstų nekandidatuoti ir likti TS-LKD partijoje, tokiu atveju paremtų Dariaus Kuolio kandidatūrą į LR Prezidentus.

Dar vienas galimas kandidatas į LR Prezidentus – buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius. Jo kandidatūrą nori kelti visuomenininkai – Jungtinis demokratinis judėjimas.

Beje, visuomeninkai JDJ, norintys kelti Vitalijaus Gailiaus kandidatūrą į Lietuvos Prezidentus, – TS-LKD nariai. Tai rodo, kad konservatorių partijoje vieningo D.Grybauskaitės palaikymo nėra: Naglio Puteikio stovykla per Prezidento rinkimus gali neoficialiai dirbti „Lietuvos sąrašo“ kandidato Dariaus Kuolio rinkimų štabui, o Kauno konservatorių stovykla, veikianti ir JDJ, – Vitalijaus Gailiaus.

Tiesa, Vitalijaus Gailiaus, kaip kandidato į Lietuvos Respublikos Prezidentus, pavardė minima ir Liberalų Sąjūdyje, tačiau liberalai svarsto ir kitas kandidatūras: Eugenijaus Gentvilo ir Petro Auštrevičiaus. Taigi, gali būti, kad Vitalijų Gailių į LR Prezidentus kels Kauno visuomenininkai/konservatoriai.

Kol kas dar savo kandidato į Prezidentus nepaskelbė ir Socialdemokratų partija. Socialdemokratų partijos skyriai kandidatais į Prezidentus iškėlė A.Butkevičiaus, Z.Balčyčio, V.Andriukaičio ir V.Blinkevičiūtės kandidatūras. Galutinis žodis dėl partijos kandidato į LR Prezidentus bus tartas partijos suvažiavime po Naujųjų metų. Jeigu partijos pirmininkas A.Butkevičius apsispręstų nekandidatuoti į Prezidentus, realiausiu partijos kandidatu laikomas Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis. Jis jau viešai yra pareiškęs, kad yra apsisprendęs kandidatuoti į Prezidentus, jeigu A.Butkevičius nuspręstų nekandidatuoti.

Nors Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas viešai dar nepatvirtino savo apsisprendimo siekti antros kadencijos, tačiau rugsėjo mėnesį savo interviu vienai komercinei televizijai ji leido tarp eilučių suprasti, kad antros Prezidento kadencijos sieks.

Oficiali Lietuvos Prezidento rinkimų kampanija prasidėjo lapkričio 11 d.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!