- Reklama -
Seimo narė Rasa Juknevičienė. KK nuotr.

Panašu, kad BNS paviešinus nutekintą slaptą VSD pažymą, įvykiai pasisuko visai ne ta kryptimi, kaip galimai buvo tikėtasi: visas dėmesys nukrypo į teisėsaugos veiksmus, aiškinantis, kas žurnalistams nutekino slaptą VSD pažymą, o ne į pažymoje minimas grėsmes nacionaliniam saugumui.

Šiandien Seimo TS-LKD frakcijos spaudos tarnyba išplatino pranešimą spaudai, kuriame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Rasa Juknevičienė atkreipia dėmesį į tai, kad spalio 31 d. naujienų agentūros BNS pranešime apie VSD parengtą pažymą yra fiksuojami svarbūs Lietuvos nacionaliniam saugumui dalykai.

TS-LKD frakcijos spaudos tarnyba informuoja, kad Seimo narė Rasa Juknevičienė kreipėsi į Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininką Valdemarą Tomaševskį ir Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnę Ritą Tamašūnienę, klausdama, ar Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovų susitikimas Kremliaus valdyboje vyko prieš Seimo rinkimus?

„Kaip rašoma Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai, BNS pranešime tarp kitų svarbių dalykų rašoma ir apie valdančiosios koalicijos partiją Lietuvos lenkų rinkimų akciją: „VSD duomenimis, pernai Rusijos prezidento administracijos Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdyboje yra lankęsi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) bei Lietuvos rusų sąjungos atstovai“.

R. Juknevičienė Seimo narių klausia: „Prašome atsakyti, ar susitikimas Kremliaus valdyboje vyko prieš Seimo rinkimus? Kokie klausimai buvo aptariami susitikime? Ar per šį susitikimą buvo nutarta, kad LLRA ir Lietuvos rusų sąjunga sudarys bendrą sąrašą rinkimams į Seimą? Su kokiais konkrečiai Kremliaus valdybos atstovais susitikote ir kokie jūsų partijos atstovai dalyvavo susitikime? Ar apie susitikimo turinį esate informavę VSD atstovus? Kokį vaidmenį, organizuojant susitikimą, atliko buvę Lenkijos ir Rusijos ambasadoriai Lietuvoje?“, – R.Juknevičienę cituoja Seimo TS-LKD frakcijos viešųjų ryšių tarnyba.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!