- Reklama -

Loreta Graužinienė pabėgėlių problemą aptarė "tet-e-tet" pokalbyje su Latvijos parlamento pirmininke. KK nuotr.

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė ir Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkė Inara Mūrniecė Rokiškyje vykstančioje kasmetinėje Baltų vienybės dienos šventėje susitiko „tet-e-tet“ pokalbiui.

Kaip pranešė Seimo pirmininkės vyr.patarėja D.Valentienė, susitikime abiejų šalių parlamentų vadovės aptarė pastarojo laikotarpio aktualius politikos klausimus ir abiem valstybėm tenkančią spręsti problemą dėl pabėgėlių.

“Šiandieną mes aptarėme problemą dėl pabėgėlių ir kitus aktualius klausimus, susijusius su sudėtinga geopolitine situacija. Tai temos, kurios svarbios ir Lietuvai , ir Latvijai. Tai mūsų bendri rūpesčiai. Tik pasikeičiant nuomonėmis ir pasidalinant patirtimi galima priimti geriausius sprendimus,“ – po susitikimo kalbėjo Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Džiugu, kad Lietuvos ir Latvijos parlamentai Baltų vienybės dienos renginių metu ne tik švenčia, bet ir konstruktyviai dirba kartu. Aptarėme daug svarbių klausimų, iš kurių vienas – kokius sprendimus turėtume priimti dėl pabėgėlių,“- sakė Latvijos Saeimos pirmininkė Inara Mūrniece.

Po susitikimo parlamentų vadovės apžiūrėjo Rokiškio dvarą ir pasirašė svečių knygoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!