- Reklama -

Vengrijos URM ministras įspėjo, kad iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos dar gali atvykti 35 mln. pabėgėlių. Nuotr. iš freeimages.com

Tūkstančiai nelegalų paromis laukia, kada galės pralaužti sustiprintas policijos užkardas ir patekti į Kroatiją, Vengriją, Makedoniją ar Serbiją.

Tačiau nelegalų kantrybė vis dažniau trūksta ir valstybių pasieniuose įvyksta nelegalų ir policijos pajėgų susirėmimai. Šeštadienį pabėgėlių brovimasis buvo stabdomas ašarinėmis dujomis.

Kroatija – ne guminė ir negalės priimti tiek nelegalų, kiek į ją plūsta. “Mes ir taip jau pasiekėme maksimalią ribą – kai kuriose vietovėse pabėgėlių yra daugiau negu vietinių gyventojų”, – pareiškė Kroatijos prezidentė Kolinda Grabar-Kitarovič.

Vien per pastarąsias tris dienas į Kroatiją atvyko daugiau kaip 15 tūkstančių nelegalų. Dėl to Kroatija priėmė sprendimą uždaryti sieną su Serbija.

Tuo tarpu Slovėnijos policija nuėmė užkardas ir pradėjo praleidinėti į šalį nelegalus iš Kroatijos pusės.

Na, o Vengrija iš Kroatijos plūstančius pabėgėlius stabdo jau ir tvoromis: rugsėjo 18 d. Vengrija pasienyje pradėjo statyti spygliuotas tvoras. Vengrija nusprendė pastatyti 41 km ilgio tvorą pagal sieną su Kroatija, o dar 330 km Vengriją ir Kroatiją skiria Dravos upė, kurią sudėtinga perplaukti.

Taip pat Vengrijoje dėl masinės pabėgėlių krizės paskelbta mobilizacija.

Vengrijos URM ministras Peter Sijarto prognozuoja, kad į Europą iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos dar gali atvykti 35 mln. pabėgėlių. “Sunku įsivaizduoti, kas bus Europai tokiu atveju, jeigu ji susiduria su tokiais sunkumais jau dabar, kai atvykusių pabėgėlių – mažiau nei milijonas”, – pareiškė Vengrijos URM ministras.

Parengta pagal užsienio spaudą

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!