- Reklama -
Piketas prie ES būstinės Vilniuje prie prievartinį pabėgėlių priėmimą. "Šiuo klausimu turi būti skelbiamas referendumas", - įsitikinę protesto dalyviai. KK nuotr.
"Pakaks šokti pagal ES dūdelę". KK nuotr.
"Ne priverstinei migracijai". KK nuotr.
Protesto dalyviai. KK nuotr.
Protesto akcija prie ES būstinės Vilniuje. KK nuotr.
Vienas iš protesto akcijos dalyvių. KK nuotr.
Protesto akcija. KK nuotr.
Vitalijus Balkus ir Algis Avižienis. KK nuotr.

Sekmadienį prie ES atstovybės Vilniuje įvyko protesto akcija prieš prievartinį pabėgėlių priėmimą. “Ne ES diktatui”, “Ne primetamam diktatui”, “Dirbantiems 325 eu, pabėgėliams 600 eu?”, “Ne priverstinei migracijai”, “Seime, skelbk referendumą”, “Pakaks šokti pagal ES dūdelę”, “Visi pas Vėsaitę”, – skelbė užrašai ant protestuotojų plakatų.

Ši protesto akcija, anot visuomeninio komiteto prieš priverstinę migraciją, – tik pirmoji. Toliau protestų akcijų bus ir daugiau. Tuo tarpu jau kelias savaites visuomeninis komitetas renka parašus peticijoje prieš priverstinę migraciją – šią peticiją jau pasirašė daugiau kaip 10 tūkstančių Lietuvos piliečių.

Vienas iš protesto akcijos organizatorių Vitalijus Balkus atkreipė dėmesį į faktą, jog tik nedidelė dalis pabėgėlių yra vadinamieji tikrieji pabėgėliai – didelės dalis yra tiesiog ekonominiai migrantai, ieškantys geresnio gyvenimo Vakaruose. V.Balkus taip pat akcentavo ir nelegalų kontrabandos mastą bei priežastis, kodėl šie  nelegalai plūsta į Vakarus. “Lietuva šiuo atžvilgiu yra nekalta”, – sakė Vitalijus Balkus, kalbėdamas apie valstybes, dalyvavusias įvairiuose kariniuose veiksmuose ir vidiniuose perversmuose Artimuosiuose Rytuose bei Afrikoje, iš kur ir plūsta pabėgėliai. Taigi, pabėgėlius ir turėtų prisiimti tos šalys, kurios yra atsakingos dėl karų Artimuosiuose Rytuose bei Afrikoje.

Algis Avižienis atkreipė dėmesį į Suomijos pavyzdį: ten 1990 metais buvo vos pusšimtis pabėgėlių iš Somalio, tuo tarpu dabar, praėjus 25 metams, somaliečių jau daugiau kaip 15 tūkstančių, t.y. per 25 metus jų padaugėjo 300 kartų. Dabar Suomijoje somaliečiai yra viena iš trijų didžiausių etninių grupių. Anot A.Avižienio, reikia pagalvoti, o kas laukia Lietuvos po 25 metų, jeigu dabar į ją atvyks tūkstantis pabėgėlių. “Kas bus Lietuvoje, jeigu jų per 25 metus padaugės 300 kartų?” – retoriškai klausė A.Avižienis.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!