- Reklama -
Artėjant savivaldybių rinkimams, Lazdijų meras A.Margenis (dešinėje) įkūrė nepartinį judėjimą. Nuotr. iš lazdijai.lt
Artėjant savivaldybių rinkimams, Lazdijų meras A.Margenis (dešinėje) įkūrė nepartinį judėjimą. Nuotr. iš lazdijai.lt

Lazdijų rajono savivaldybėje įkurta nauja visuomeninė organizacija – nepartinis judėjimas „Pirmyn! Kartu mes galime“. Judėjimo įkūrimo iniciatorius – savivaldybės meras Artūras Margelis sako, jog mintis kurti tokią visuomeninę, nepartinę organizaciją buvo kilusi jau seniai, idėjų šia tema yra sulaukęs iš rajono gyventojų, rajono savivaldybės tarybos narių, žymių respublikoje, mūsų rajone gimusių ir augusių žmonių.

Nepartinis judėjimas: „Pirmyn! Kartu mes galime“ šiuo metu turi daugiau nei dešimties narių – steigėjų grupę, kuri sukvietė steigiamąjį susirinkimą, patvirtinusią nepartinio judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ įstatus. Juose yra numatyta, jog nepartinis judėjimas: „Pirmyn! Kartu mes galime“ yra ne pelno siekianti organizacija, kurios veiklos tikslai yra telkti žmones bendriems tikslams, kad visiems būtų gera gyventi Lazdijų krašte, remti pilietines iniciatyvas ir spręsti žmonių problemas. Taip pat skatinti patriotizmą, laisvės atminties ir pasipriešinimo kovų istorijos įamžinimo išsaugojimą, stiprinti modernią, nepriklausomą, demokratinę valstybę, rajono ekonomikos ir verslo plėtrą bei inovacijas, kartu išsaugant lietuvybę ir kultūros vertybes. Tarp prioritetinių judėjimo tikslų – siekis skatinti draugišką kartų bendravimą, puoselėti šeimos, bendruomenės vertybes, krikščioniškuoju pagrindu ugdyti laisvės, atsakomybės, teisingumo ir solidarumo jausmą, orientuotis į dabarties ir ateities iššūkius, būti atviriems naujovėms ir pokyčiams, siekti efektyvios ir rezultatyvios partnerystės tarp gyventojų ir rajono vadovų.

Judėjimo iniciatorius – rajono savivaldybės meras Artūras Margelis sako, jog įstatuose yra punktas, numatantis, jog ši visuomeninė organizacija gali deleguoti savo išrinktus geriausius atstovus dalyvauti rinkimuose į savivaldybės tarybą.

Kodėl judėjimo pavadinime yra akcentuota nuostata, jog jis yra nepartinis? Pasak savivaldybės mero Artūro Margelio, ši nuostata leis į judėjimą susiburti didesniam būriui aktyvių, norinčių ir galinčių dalyvauti rajono visuomeniniame gyvenime žmonių. Taip pat – ir dalyvaujant rinkimuose į rajono savivaldybės tarybą. Nes sąvokos partija ar sąjunga daugumai žmonių, ypač – vyresniojo amžiaus, vis dar asocijuojasi su sovietmečiu ir jo metu patirtais išgyvenimais – griežta centralizuota valdžia, kur mažai demokratijos, o viską lemia partijos lyderio nuomonė, o narių gausa yra vien įvaizdžio dalis.

Įstatuose numatyta, jog judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ gali būti 18 metų sulaukę, veiksnūs, turintys tvirtą moralę ir gerą reputaciją savo bendruomenėje, įvairių specialybių ir profesijų fiziniai asmenys, parašę prašymą stoti į šį judėjimą.

Judėjimo iniciatoriaus – rajono savivaldybės mero Artūro Margelio teigimu jame galės dalyvauti ir įvairių rajone veikiančių politinių organizacijų, partijų nariai, nes priklausymas partijai nebus kliūtis asmenims, norintiems dalyvauti šiame judėjime. Svarbiausia sąlyga – šio judėjimo narius turi sieti tarpusavio supratimas, pasitikėjimas, bendrų tikslų suvokimas ir pasiryžimas padėti kitiems.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!