- Reklama -

LLRA pirmininkas V.Tomaševskis. KK nuotr.

Lenkijos diplomatijos vadovas Grzegorz Schetyna penktadienį Varšuvoje susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininku, Europos Parlamento nariu Valdemaru Tomaševskiu.

Susitikimo dalyviai kalbėjo apie aktualius iššūkius, nagrinėjo kylančias Lietuvos lenkų problemas ir poreikius bei aptarė Lenkijos bendruomenės Lietuvoje plėtros perspektyvas artimiausiais metais. Buvo sutarta, kad ypač svarbi yra Lenkijos parama švietimo srityje, lenkų kalbos mokymo procese.

Ministras G. Schetyna pasveikino Valdemarą Tomaševskį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos jubiliejaus proga, mat partija šiais metais švenčia savo veiklos 20-metį. Tuo tarpu LLRA pirmininkas, europarlamentaras Valdemar Tomaševski padėkojo ministrui už įvairių Lenkijos institucijų paramą suteikiamą lenkų bendruomenei Lietuvoje.

Kitais metais parama lenkų tautinei mažumai Lietuvoje bus išplėsta įtraukiant naujus reikšmingus elementus. Ministro ir LLRA lyderio susitikimas vyko draugiškoje, nuoširdžioje aplinkoje. Užsienio reikalų ministras G. Schetyna puikiai žino lenkų gyvenančių užsienyje problemas ir specifiką, kam įtakos be abejo turi ir jo paties kilmė – jo tėvai yra kilę iš Lvovo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!