- Reklama -
Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis siekia įteisinti partnerystę. KK nuotr.

“Partnerystės institutas, leidžiantis oficialiai įteisinti artimus ryšius palaikančių, bet nesusituokusių asmenų santykius, turėtų būti įsteigtas ir Lietuvoje, taip užpildant dabar vis augantį atotrūkį tarp realių žmonių poreikių ir teisinio reguliavimo normų,” – sako liberalė Dalia Kuodytė.

Šiandien Seime surengtos apskritojo stalo diskusijos „Partnerystės instituto galimybės Lietuvoje“ iniciatorė D. Kuodytė sakė, kad valstybė nebegali toliau ignoruoti šimtų ne santuokoje gyvenančių šeimų interesų.

„Konstituciniam Teismui išaiškinus, kad Konstitucija tai pat saugo ir gina kitokias nei santuokos pagrindu sudarytas šeimas, pats metas užpildyti esantį teisinį vakuumą ir imtis veiksmų. Partnerystės instituto įtvirtinimas Lietuvoje reikalingas, nes žmonės gyvena šiandien ir turi paprastus kasdienius poreikius, kurių kartais negali patenkinti vien dėl to, kad neturi civilinės metrikacijos biuro antspaudo“, – sakė Seimo Žmogaus teisių komiteto ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narė D. Kuodytė.

Šiandien Liberalų sąjūdžio frakcija raštu kreipėsi į Seimo valdybą, kad ši sudarytų specialią darbo grupę, kuri pasiūlytų tinkamą teisinį reglamentavimą dėl partnerystės instituto steigimo Lietuvoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!