- Reklama -

VRM ministras D.Barakauskas. KK nuotr.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas kreipėsi į generalinį prokurorą, prašydamas atlikti tyrimą dėl Seimo Lietuvos liberalų sąjūdžio (LLS) frakcijos narių viešai išsakytų pareiškimų.

Praėjusią savaitę įvykęs vidaus reikalų ministro susitikimas su LLS frakcijos nariais bei pastarųjų pasisakymai buvo plačiai nušviesti žiniasklaidos priemonių. Vienas portalas paskelbė (2013 balandžio 11 d. 10:04), kad [citatos pradžia] „Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pareiškė, kad, jo žiniomis, partijai „Tvarka ir teisingumas“ priklausantys parlamentarai VSAT vadovui Vainiui Butinui nurodinėja, kokius automobilius praleisti per valstybės sieną be eilės“. [citatos pabaiga]

Kitas portalas (2013-04-11, 12:19) taip pat citavo E. Masiulį, kuris teiravosi ministro D. A. Barakausko, [citatos pradžia] „Ar žinote, kad jūsų partijos, kuri jus delegavo, frakcijos kai kurie atstovai kontaktuoja su VSAT vadovu, kad būtų praleisti tam tikri automobiliai be eilės? Ar žinomi atvejai, kai bandoma daryti įtaką viešųjų pirkimų medžiagai dėl įrangos Lietuvos ir Baltarusijos pasienio stebėjimo ruože įsigyti?“ [citatos pabaiga]

Vidaus reikalų ministras pabrėžia, kad jam tokie faktai nėra žinomi. Ministro nuomone, kompetentingos institucijos turėtų patikrinti, ar paskleista informacija turi realų pagrindą, o jai pasitvirtinus, patraukti neteisėta veikla užsiimančius asmenis atsakomybėn.

„Visuomenės informavimo priemonėse paminėti faktai galimai turi nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 288 straipsnyje (Kišimasis į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą), požymių. Prašau pagal šiuos požymius pradėti ikiteisminį tyrimą“, – sakoma vidaus reikalų ministro D. A. Barakausko pasirašytame rašte generaliniam prokurorui.

VRM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!