- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Nuotr. iš lrp.lt

Atsižvelgiant į geopolitinės situacijos išskirtinumą, nacionaliniam saugumui kylančius iššūkius ir Lietuvos įsipareigojimą plėtoti ne tik kolektyvinę, bet ir savarankišką gynybą, Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos ir Seimui teikiamos Karo padėties įstatymo pataisos, kurios sustiprins valstybės gynybinius pajėgumus.

Prezidentė įstatymo pataisomis siūlo nustatyti, kad karo padėties atveju Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms būtų priskiriami Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai. Pagal dabar galiojantį įstatymą, karo padėties metu iš vidaus reikalų sistemos pareigūnų prie kariuomenės galėtų prisidėti tik Valstybės sienos apsaugos pareigūnai.

„Geopolitinė situacija Europoje pasikeitusi, todėl turime būti visapusiškai pasirengę kovoti už savo valstybę. Visi pareigūnai esant poreikiui turi dirbti sutelktai, kad Lietuvos žmonės būtų saugūs ir apginti”, – sako Prezidentė.

Pasak Prezidentės, profesionalių ir gerai apmokytų pareigūnų priskyrimas Lietuvos ginkluotosioms pajėgoms padidintų ne tik jų skaičių, bet kartu užtikrintų aukštą jų pasirengimo lygį.

Įstatymo pataisomis numatoma, kad įvedus karo padėtį Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir specialistai taptų pavaldūs ginkluotųjų pajėgų vadui ir savo veikos tęstinumą užtikrintų tiek, kiek to reikėtų karo padėties metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!