- Reklama -
Kazimierai Prunskienei 2004-ųjų metų vasarą laimėti Prezidento rinkimus sutrukdė netikėtai 'sugedę' Vyriausiosios rinkimų komisijos kompiuteriai

Pretendentų būti kandidatais į Lietuvos Respublikos Prezidentus – Valentino Mazuronio, Česlovo Jezersko, Arūno Valinsko, Kazimieros Prunskienės, Dalios Grybauskaitės, Vytauto Kundroto, Jono Jankausko, Vidmanto Sadausko ir Algirdo Pilvelio – pareiškimai Vyriausiajai rinkimų komisijai. Kaip motyvuoja savo norą kandidatuoti į LR Prezidentus pretendentai?

Valentinas Mazuronis

„Šių metų vasario 8 dieną Partijos Tvarka ir teisingumas kongreso metu partija iškėlė mano kandidatūrą į Lietuvos Respublikos Prezidento postą. Prašau užregistruoti mane pretendentu būti kandidatu į Lietuvos Respublikos Prezidento postą ir suteikti parašų rinkimo lapus (80 000 parašų). Už papildomus parašų rinkimo lapus apmokėsiu iš savo rinkiminės sąskaitos. Valentinas Mazuronis“. (2009-02-26)

Česlovas Jezerskas

„Prašau įregistruoti mane pretendentu būti kandidatu į Respublikos Prezidentus. Česlovas Jezerskas“. (2009-02-26)

Arūnas Valinskas

„Aš, Arūnas Valinskas, keliamas Tautos prisikėlimo partijos, teikiu dokumentus būti kandidatu į Lietuvos Respublikos Prezidentus.

Jeigu kam kyla klausimas, kodėl aš kandidatuoju, atsakymas būtų vienas. Valstybės, tautos ir žmogaus gyvenime esti momentų, kai negalima tylėti žiūrint į tai, kas vyksta aplinkui.

Matau daug negerų reiškinių mūsų valstybėje. Daug nelygybės, melo susvetimėjimo, visuotino pesimizmo, nepasitikėjimo valdžia ir vieni kitais. Visa tai mes šiandien įvardiname kaip moralinę visuomenės krizę.

Be to, dažnai kalbame apie tautos tapatybę, apie būtinybę saugoti ir atremti jai kylančias grėsmes europinės integracijos bei globalizacijos pasaulyje. Mes šalies viduje taip pat neturime bendros nuomonės tapatybės atžvilgiu. Vieni galvojame, kad lietuviškumas yra šventa ir neliečiama, kiti -atvirkščiai – kad tapatybė – tai atgyvena, neatitinkanti laiko dvasios. Tai daryti labai svarbu, nes konsoliduota tautos tapatybė svarbi mūsų išlikimui, visuomenės socialiniam bei politiniam gyvenimui, ji būtina prielaida savarankiškam tautos gyvenimui.

Mūsų visų tikslas – saugesnė ir turtingesnė Lietuva, o kelias į ją gali būti grįstas tik santarve, pasitikėjimu, politiniais susitarimais. Esu įsitikinęs, kad kurti naują Lietuvą reikia svajojant apie ateitį, galvojant apie dabartį, o ne vienas kitą kaltinant dėl praeities!

Tai yra Prezidento valioje ir galioje. Jei būsiu išrinktas, nesieksiu būti vien simboliniu Prezidentu, būsiu veiklus ir dirbantis, vienodai teisingas visiems visuomenės nariams. Arūnas Valinskas“. (2009-02-26)

Kazimiera Prunskienė

„Aš, Kazimira Danutė Prunskienė keliu savo kandidatūrą Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose, norėdama atstovauti įvairioms visuomenės grupėms vardan santarvės ir žmonių gerovės.

Svarbiausiais Prezidento veiklos prioritetais laikau konstitucinių žmogaus teisių užtikrinimą, valstybės institucijų veiklos teisėtumą ir socialinį teisingumą.

Esu įsitikinusi, kad mano, ekonomistės mokslininkės ir politikės, kompetencija bei patirtis reikalinga siekiant įveikti Lietuvos ekonominius ir socialinius sunkumus.

Objektyviai vertindama Vyriausybės programą, tapusi Prezidente, užtikrinsiu atsvarą nekonstruktyviai Vyriausybės politikai, gindama žmonių interesus.

Konsoliduosiu valdžios institucijų, mokslo ir verslo bei visuomeninių organizacijų kūrybinį potencialą ekonomikos ir gyvenimo kokybės nuosmukio stabdymui.

Derinsiu palankias sąlygas ūkio plėtrai su valstybės socialine atsakomybe ir jautrumu.

Ypatingą dėmesį skirsiu subalansuotai valstybės užsienio politikai ir tarptautiniams ryšiams. Sieksiu paties palankiausio Lietuvos statuso Europos ir viso pasaulio ekonominių, socialinių ir politinių problemų kontekste.

Kviesiu Lietuvos moteris siekti visų galimų, net ir pačių aukščiausių, pareigų valstybėje. Jų patirtis, kompetencija ir nuovokumas, socialinių ir kultūrinių problemų jausena labai reikalinga harmoningai visos visuomenės interesų raiškai. Kazimira Danutė Prunskienė “. (2009-02-26)

Vytautas Kundrotas

„Vytautas Kundrotas išsikelia kandidatu į Respublikos Prezidentus. Vytautas Kundrotas“. (2009-02-26)

Dalia Grybauskaitė

„Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo 35 straipsnio 1 dalimi, prašau įregistruoti mane pretendente į kandidatus į Lietuvos Respublikos Prezidentus.

Save kaip pretendentę į kandidatus į Lietuvos Respublikos Prezidentus išsikeliu pati. Dalia Grybauskaitė“ (2009-02-26)

Jonas Jankauskas

„Aš, Jonas Jankauskas, prašau mane registruoti kandidatu į Respublikos Prezidentus.

Pasiryžęs aukotis vardan Lietuvos ir sutelkti, suvienyti Tautą, sustiprinti tarptautinę Olimpinę dvasią ir meilę.“ (2009-02-27)

Vidmantas Sadauskas

„Aš, Vidmantas Sadauskas, išsikeliu save kandidatu į Respublikos Prezidentus, todėl, jog, manau, kad galėčiau sustabdyti lietuvių tautos moralinių vertybių naikinimą ir supriešinimą į atskirus klanus.

Norėčiau ir galėčiau vesti Lietuvą tarptautinėje arenoje kaip gerbiamą, išdidžią ir pasitikėjimo vertą valstybę. Tikiu, kad tai gali padaryti visuomenės lūkesčius žinantis, paprastas Lietuvos pilietis.“ (2009-02-27)

Algirdas Pilvelis

„Prašyčiau leisti man, Algirdui Pilveliui, kandidatuoti į Respublikos Prezidentus“. (2009-03-02)

KK inf.

2009-03-02

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!